Meglerhuset Arctic Securities melder om at de nedgraderer Evry-aksjen til en hold-anbefaling.

Det begrunner meglerhuset med at de finner verdien til aksjen «fair» på våværende tidspunkt, men er fristet til å vente på et oppkjøpsbud.

Dett kommer på bakgrunn av at it-selskapet Evry onsdag gikk ut med en melding om at selskapet så på muligheter for salg. Les mer her: Evry til salgs

Aksjemarkedet reagerte med å sende Evry-kursen opp nesten 23 prosent onsdag. Les mer her:

«Fristet til å vente»

Meglerhuset tror et oppkjøp kan gi en verdi opp til 32 kroner per aksje, mer enn det dobbelte av dagens kurs på omtrent 15 kroner.

Arctic Securities har tidligere lansert den finske IT-giganten Tieto som mulig kandidat. Les mer om Tietos svar her: - Skal aldri si aldri

- Vi tror Evry kan hente omtrent 19-21 kroner i et potensielt oppkjøpstilbud. Hvis oppkjøpskandidater flokker til selskapet med et bud, og den industrielle aktøren Tieto er villig til å punge ut for synergikostnadene mellom de to selskapene, kalkulerer vi en oppside i et potensielt bud til 32 kroner per aksje, skriver meglerhuset i en melding torsdag.

Det har likevel vist seg at potensielle kjøpere ikke vokser på trær. Les mer her (rever DN pluss): Få beilere til it-kjempe dnPlus

Tungvint for Evry

Meglerhuset peker på en rekke grunner som vil gjøre det tungvint for Evry i eventuelle oppkjøpsforhandlinger:

  • De største aksjonærene, Posten og Telenor har uttrykt et ønske om å selge.
  • Evry har hatt en rekke av negative engangsposter de siste årene.
  • Evrys konsulentvirksomhet presterer elendig. Det gjelder ikke underselskapet Bekk, som ifølge Evrys konsernsjef ikke er til salgs.
  • IT Operations fortsetter å bli presset av interasjonal konkurranse.
  • Å øke lønnsomheten etter fusjonen av EDB og Ergogroup I 2010 har vist seg å være en svært utfordrende prosess.

Arctic Securities ser likevel en meningsfull og attraktiv verdi i selskapet, spesielt i Bekk, som meglerhuset verdsetter til én milliard kroner.

Lanserer finsk oppkjøpsmulighet

- Tieto kan være spesielt interessert I Evry, og er en sannsynlig kjøper, skriver meglerhuset, og peker på noen gode grunner til dette:

  • Deres nærliggende georgrafiske posisjon, uten særlig overlapping.
  • Selskapet kan kjøpe opp Evry til en attraktiv pris, gitt Tietos høyere aksjeomsetning og de potensielle gevinstene fra synergiene.
  • Tieto har svært liten gjeld, på omtrent ni present av selskapets verdi.

«I tillegg vil Tieto kunne kjøpe Evry til attraktiv verdsettelse, som følge av sine høyere multipler og potensielle synergier. I tillegg har Tieto veldig lite gjeld», heter det videre.

Ønsker ikke kommentere

Det er stillhet rundt både potensielle kjøpere og eventuell pris for selskapet fra Evry-leiren.

- Det er ikke naturlig for oss å kommentere dette på nåværende tidspunkt, sier informasjonsdirektør Geir Remman i Evry.

Telekomselskapet Telenor eier 30,2 prosent av Evry, mens Posten er største aksjonær med 40,0 prosent.

Telenor ønsker heller ikke å kommentere eventuelle kjøpere eller prisantydninger:

- Dette har vi ingen kommentarer til utenom at vi er blitt informert om prosessen og stiller oss positivt bak den. Vi tar stilling til eventuelle bud når de foreligger. Det er ikke naturlig for oss å kommentere utover det, sier Marianne Moe, sjef for Investor Relations i Telenor.  

Posten ønsker heller ikke å kommentere eventuelle salgsprosesser på dette tidspunktet.

Både Posten og Telenor har tidligere stilt seg positive bak et eventuelt salg av Evry.

Les også på DN.no:

Krever opptil 80 prosent prat i beste sendetid

Europeisk krisemøte om Russland

Frp-ere krever skattekutt for folk flest  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.