Amerikanske investorer rettet øynene mot Europa torsdag, og resultatet ble røde børser.

Situasjonen i Ukraina og signaler fra Den europeiske sentralbanken preget både europeiske og amerikanske børser i dag.

Nato meldte torsdag at 1000 russiske soldater er inne i Ukraina. EU, USA og FN har alle reagert med bekymring på dette, og både EU og USA vurderer nye sanksjoner mot Russland.

Les: Vurderer nye sanksjoner mot Russland

Bob Landry, direktør og porteføljeforvalter i USA Investment Management Co. , tror ikke dagens hendelser vil ha langvarig innvirkning på aksjemarkedene.

- Slike geopolitiske hendelser har en tendens til å ha kortvarig innvirkning, slik at markedet henter seg raskt opp igjen. Noe av de økonomiske data og boligstatistikk kan muligens veie opp litt, sier Landry til Bloomberg.

Sjekk hvordan det gikk på børsene.

Strammer seg til i Ukraina

Torsdag ettermiddag melder Nato at  Russland nå har 1000 soldater i Ukraina, og 20.000 soldater på grensen.

Les: Nato: Russland har sendt 1000 tropper til Ukraina

Les: - Bekymringsfull utvikling i Ukraina

Putin-rådgiver: - Dette er invasjon

 

Ingen tiltak i nær fremtid

Da den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi talte på Jackson Hole-konferansen forrige fredag, oppfattet markedsaktørene at han signaliserte at det kunne komme en ny runde med kvantitative lettelser. Bakgrunnen var at Draghi la vekt på at det har vært et fall i inflasjonsforventningene i eurosonen, og Draghi sa at Den europeiske sentralbanken ESB vil bruke alle tilgjengelige verktøy for å sikre prisstabilitet på mellomlang sikt.

Torsdag spekuleres det i at eventuelle tiltak ikke kommer med det første.

Kilder i ESB sa til Reuters onsdag at det trolig ikke kommer nye trekk ved sentralbankmøtet i neste uke, med mindre ferske inflasjonstall viser at eurosonen falt nærmere deflasjon i august. Det melder Yahoo Finance.

Sterkere vekst

Den økonomiske aktiviteten i USA viste seg å være sterkere enn ventet i andre kvartal. Bruttonasjonalprodukt (BNP) var i disse månedene på 4,2 prosent, mens det var ventet en vekst på 3,9 prosent.

Det private forbruket, som står for omlag to tredeler av økonomien, var også litt sterkere enn ventet.

Les: USA går bedre enn ventet

I dag ble det også meldt at antallet nye arbeidsledige har falt.

Les: Færre melder seg ledig i USA

 

Skuffende fra kleskjeder

Abercrombie & Fitch-aksjen falt over fem prosent etter å ha levert skuffende salgstall, og Guess?Inc falt nær ni prosent etter å ha kuttet inntjeningsanslagene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nøkkelindeksene ved stengetid på Wall Street: