Det flytende produksjonsenhetsselskapet (FPSO) BW Offshore leverer som ventet i andre kvartal, der en kontraktsterminering imidlertid overrasker med å løfte resultatet med 70 millioner dollar (se tabell), ifølge kvartalsrapporten fredag.

Økningen i driftsinntekter for kvartalet skyldes i hovedsak kompensasjon for tidlig terminering av «Azurite», fremgår det av rapporten.

"Kompensasjonen vil bli utbetalt delvis som en større sum og delvis som utbetalinger over 24 måneder fra termineringsdato som var 30. april", skriver selskapet.

BW Offshore venter fortsatt å se en bedring i risiko-/avkastningsforholdet for nye FPSO-prosjekter. Selskapet vil vokse virksomhetsområdet selektivt, fremgår det av kvartalsrapporten.

«BW Offshore vurderer for tiden flere prosjekter som møter selskapets finansielle mål. I tillegg er selskapet i forhandlinger om kontraktutvidelser for eksisterende enheter», heter det.

BW Offshore hadde en ordrebok på 9,6 milliarder dollar ved utgangen av juni.

Utsiktene for BW Offshores produkter og tjenester forblir god på grunn av geografisk tilstedeværelse, skala og kompetanse, skriver selskapet.

Selskapet betaler utbytte på 0,03 dollar per aksje, mot ventet 0,02 dollar per aksje.

Les også:
Dagens aviser på 1-2-3
Amerikansk olje setter opp farten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.