Privatinvestorer har benyttet sommerferien til å kjøpe norske aksjer, skriver Nordnet i en pressemelding.

Netthandelsstedet har sett på den samlede handelsaktiviteten på Oslo Børs for egne kunder samt konkurrentene Netfonds og Skandiabanken.

Mens perioden fra januar til juni var dominert av salg viste juli-tallene et nettokjøp på hele 252 millioner for meglerhusenes kunder.

Dette var det største nettokjøp på en enkeltmåned siden 2012.  Nå viser tall fra august nye kjøp for ytterligere 169 millioner, og at stemningen blant investorene er klart optimistisk.

- I august fikk vi den første større korreksjonen på Oslo Børs siden januar. Det er åpenbart at mange som har hatt penger på sidelinjen benyttet denne sjansen til å gå tyngre inn i markedet, sier Investeringsøkonom i Nordnet, Karl Oscar Strøm.

Statistikken viser en tydelig positiv holdning. Blant de mest kjøpte verdipapirer er børsindeksfondet OBX Bull som gir det dobbelte av oppgangen når børsen stiger. Mest solgt er det ”motsatte” fondet OBX Bear. Ellers er tungvekterne Norsk Hydro og Statoil på kjøpstoppen, mens de mest solgte aksjene var DNB og Norwegian Air Shuttle.

- At kundene selger OBX Bear og kjøper -Bull sender et klart signal om at de venter ny oppgang i markedet. Dette er populære verdipapirer for tradere da det er enkelt å ta et veddemål på retningen i markedet uten å måtte forholde seg til selskapsspesifikke forhold, sier Strøm.

Høyest omsetning i august hadde DNO International med store prissvingninger i takt med nyhetsstrømmen fra Irak.  Aksjen toppet omsetningsstatistikken samtidig som den kun kom på tiendeplass over de mest nettokjøpte. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.