Mats Møller Dæhli, Vegard Forren, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget. Fotballagent Jim Solbakken har videreformidlet noen av de mest kjente norske spillerne i en årrekke. De to siste årene har overgangene virkelig gjort utslag i regnskapene, og Solbakken har tatt ut tilsammen 18,4 millioner kroner i utbytte fra Dynamic Solution as.

– Jeg er veldig godt fornøyd med driften, resultatene og støttespillerne mine. De siste årene har vært hyggelige, men i bånn ligger det mange år med steintøft arbeid, sier Solbakken.

Og tilføyer:

– 2014-tallene vil bli vesentlig bedre, det har vært et veldig bra år så langt.

Bygger buffer

Solbakken vil bruke utbytte­millionene til å bygge buffer om det blir trangere tider. Men fotballagenten tar i år som ifjor ut tre millioner i utbytte fra sitt heleide selskap Sir Solution, som eier 90 prosent av agentvirksomheten.

– 90 til 95 prosent av omsetningen kommer fra Europa, og vel halvparten av inntektene til Dynamic Solution stammer fra Tyskland. Styrken min er kontaktnettet ute i Europa, og det skal bli enda bedre, forteller Solbakken.

Han er en mangeårig venn med tidligere landslagsstjerne og Manchester United-angriper Ole Gunnar Solskjær og har også solgt en del spillere til klubbene Solskjær har ledet de siste årene, Molde og Cardiff.

Liker planlagte overganger

Selv om det internasjonale overgangsvinduet stenger ved midnatt i dag, regner ikke Jim Solbakken med å få en hektisk innspurt.

– Overganger skal være planlagte og seriøse, vi ønsker ikke å bidra til panikkoverganger. Man er ikke strukturert når man kjøper spillere den siste dagen, og det er et svakhetstegn for engelsk fotball at man handler spillere helt på slutten. Det ser man ikke i for eksempel Tyskland.

Dynamic Solution solgte i 2012 aksjer, noe som ga finansinntekter på vel 6,6 millioner kroner i 2012 mot 676.159 kroner ifjor. Dette forklarer resultatfallet i år.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.