Carnegie mener medierapportene blant flere nyhetskilder i Midtøsten om at det er inngått en avtale i Irak om landets olje- og gasslov, hvor den kurdiske regionen tillates å kontrollere regionens egen oljeeksport, er troverdige.

Det skriver analytiker Kjetil Bakken i Carnegie i en oppdatering.

«Dette vil tillate uhindret eksport av olje fra Kurdistan, som vil et stort kommersielt gjennombrudd for DNO», skriver Bakken.

Carnegie-analytikeren mener at rapportene om en slik olje- og gassavtale er troverdig fordi en mer desentralisert maktstruktur er avgjørende for at Irak skal forbli samlet.

«Vi venter en sterk positiv kursreaksjon når historien blir bekreftet», skriver Bakken.

Carnegie har en kjøpsanbefaling på DNO med kursmål 25 kroner.

I analysen vises det til at en ny irakisk regjering, under ledelse av påtroppende statsminister Haider Abadi, vil bli lagt frem innen kort tid. Det vises til at Abadi må presentere et kabinettforslag innen 10. september, mens speakeren i landets nasjonalforsamling har sagt at det nye kabinettet vil bli presentert denne uken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.