Weifa mener børsnoteringen og nytt eierskap gjør det mulig for selskapet å vokse gjennom strategiske oppkjøp og sammenslåinger, og vil nå analysere hvilke kandidater som finnes i markedet.

Det sier konsernsjef Kjell-Erik Nylund i Weifa til TDN Finans tirsdag.

-Med de gamle eierne var det kun organisk vekst som var mulig. Med nye eiere og tilgang til kapitalmarkeder er det mulig med strategiske oppkjøp, sier han.

Weifa er en sammenslåing av Clavis Pharma og Weifa ASA.

Prosessen videre blir å analysere hvilke muligheter som finnes innen de tre segmentene "consumer health", metformin, og opiater, og så se om de er til salgs.

-Det kan være aktuelt å hente inn mer penger for å gjennomføre oppkjøpene dersom styret mener det er riktig, sier Nylund.

Nylund ser vekstpotensial i alle de tre segmentene. Innen "consumer health" ser de Norden som et hjemmemarked.

- Dette er vi bedre posisjonert med gjennom børsnotering, sier Nylund.

Innen virksomhetsområdet metformin, som brukes i diabetes type II-medisiner, har selskapet en markedsandel på åtte prosent, og mener de er godt posisjonert for fremtidig vekst.

-Vi må vokse og få kontroll over en større del av markedet. For å få det til må vi se på strategiske muligheter som oppkjøp og sammenslåinger, sier Nylund.

Weifa har også mulighet til å installere en produksjonslinje til på fabrikken i Kragerø og øke kapasiteten med 3.000 tonn fra dagens produksjon på 3.000 tonn. Weifa solgte ifjor 3.000 tonn Metformin.

-Det vil koste brøkdelen av hva det gjorde å bygge hele fabrikken. Når vi har kundegrunnlaget vil vi øke kapasiteten, sier Nylund.

Finansdirektør Gunnar Mannum i Weifa venter en ebitda på rundt 100 millioner kroner i 2014, og venter vedlikeholdsinvesteringer på rundt 15-20 millioner kroner årlig.

Les mer:

Kjøper Weifa for 1,17 milliarder

Regner med at Weifa er på børs i midten av august

Kamp om hodepine­tabletter dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.