Børskommentaren er oppdatert.

Oslo Børs fortsatte opp tirsdag der oljeselskapene Statoil og DNO ledet an utviklingen.

Oppgraderer Statoil

Deutsche Bank oppgraderer Statoil-aksjen til kjøp, ifølge TDN Finans. Kursmålet er 195 kroner.

Statoil steg 1,6 prosent til 181,30 kroner, omsatt for 857 millioner kroner.

DNO International-aksjen ble nest mest omsatt tirsdag for 288 millioner kroner og sluttet opp 3,7 prosent til 19,70 kroner.

Oljeprisene er imidlertid lavere til tross for økende politisk spenning i flere oljeproduserende områder. Bakgrunnen synes å være at markedet er godt forsynt med olje, skriver The Wall Street Journal.

Obama til Baltikum

Ukraina bytter sin militære strategi, fra nedkjemping av prorussiske separatister i øst, til avverging av en bredere russisk invasjon, ifølge avisen, melder TDN Finans.

I en situasjon med forverret militær situasjon for Ukraina, reiser USAs president Barack Obama til Estland denne uken.

Obama ønsker å berolige en region som er rystet over Russlands inntrengen i Ukraina, og gjøre det klart at Nato er beredt til å forsvare sine medlemmer i Baltikum.

USA i fokus

Det er primært amerikanske makrotall på agendaen tirsdag, der aktivitets og -tillitsindeksene PMI og ISM for industrien i august offentliggjøres klokken 15.45 og 16.00, respektivt.

ISM-indeksen steg til 59,0 fra 57,1 måneden før, viser tall fra Institute of Supply Management offentliggjort tirsdag, ifølge Bloomberg News.

Endelig innkjøpssjefsindeks for industrisektoren (PMI) i USA var på sin side 57,9 i august, viser tall fra Markit, ifølge Bloomberg News tirsdag.

DNB Markets påpekte før publiseringen at bedriftstilitsindeksen PMI har vist en sterk tendens det siste året og nådde i august det høyeste nivået i seriens fire år lange historie, ifølge morgenrapporten. Samtidig har den noe mer anerkjente ISM-indeksen vist sterk utvikling etter oppbremsningen i vinter.

"Etter at indeksen har steget til det høyeste nivået på tre år, er det forventet et lite fall i august. Nivået peker i retning av en årvis veksttakt i økonomien på 4 prosent, men indeksen har overvurdert den faktiske veksten den siste tiden", skrev DNB Markets.

Nordea Markets ventet ISM-indeksen å komme inn til toppnotering, siden 2011.

"En notering på 58 i indeksen svarer til ca. 7-8 prosent i årlig vekstrate i industriproduksjonen. Konsensus er på 57,0, så hvis vi får rett kan det gi utslag i form av sterkere amerikansk dollar", skrev meglerhuset i morgenrapporten.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,27 prosent til 615,26 poeng, omsatt for 3,7 milliarder kroner.

Les også:
Russland inviterer Kina til oljesamarbeid
Ukraina gir opp motstand i øst  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.