Svenske Futuris Asset Management, hvor den norske hedgefondforvalteren Arne Vaagen (54) i en årrekke har vært partner og forvaltningsansvarlig, har besluttet å legge ned. Det skriver Nettavisen.

Arne Vaagen er bondesønnen som gjorde kometkarriere innen finans. Han har tidligere vært meglersjef for Alfred Berg, men forlot meglerhuset i 1999 for å etablere det aksjebaserte hedgefondet Futuris Asset Management fra Stockholm.

Fondets største kunde Brummer Multi-Strategy (BMS) har stått for for 80 prosent av forvaltningskapitalen, men har bestemt seg for å avslutte samarbeidet fra og med 30. september i år.

Mangler entusiasme

Dermed er det over og ut for Futuris.

- Det er den største kunden vår. Det er alvorlig for oss, og da tar vi konsekvensen av det. Vi har ikke den entusiasmen til å drive videre. I sum er vi fornøyde, men vi er misfornøyde med de siste årene. Da har vi tatt mer feil enn vi liker, sier Arne Vaagen til Nettavisen.

Fra 20 til 900 mill. euro

Futuris har hatt en gjennomsnittlig avkastning på 12,6 prosent.

- Det er smertefullt å forlate Futuris, særlig med tanke på fondets historiske bidrag til våre andelseiere, sier BMS-forvalter Klaus Jäntti i en pressemelding.

- Vårt oppdrag er hele tiden å forbedre BMS, sier Jäntti.

Futuris hadde 20 millioner euro i oppstartskapital, og ifølge Nettavisen var dette vokst til 900 millioner euro i 2011. Det tilsvarer 7,3 milliarder kroner.

Tar "time out"

Den forvaltede kapitalen i dag skal være 5,5 milliarder kroner.

- For min egen del tar jeg en timeout, jeg har ingen planer, sier Vaagen.

 

Les også:

Ønskelisten for Iphone 6

Weifa henter penger

Aker Solutions kutter minst 80 stillinger  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.