Det er ting på gang i oljeserviceselskapet  Kværner. I en børsmelding onsdag morgen meldes det at Kværner vurderer ulike strategiske muligheter for selskapet.

Aksjen sendes rett opp fra start på Oslo Børs. En halv time ut i handelen er aksjen opp 8,84 prosent til 11,75 kroner aksjen.

- Selskapets styre er fornøyd med hvordan Kværner har bygget en sterk posisjon som en konkurransedyktig leverandør med bred anerkjennelse for å levere krevende olje og gass prosjekter av høy kvalitet. Styret mener at dette er et riktig tidspunkt for å vurdere nye muligheter som kan fremme videreutviklingen av Kværner, skriver styret i meldingen.

Det vises til at Kværner i løpet av første halvår 2014 har levert flere store olje og gassprosjekter på tid, vunnet nye viktige kontrakter og har fortsatt arbeidet med implementering av ytterligere kostnadsforbedringer.

Sikre vekst og konkurransekraft

De strategiske mulighetene som er aktuelle er både eierstruktur og nye partnerskap.

- For å ta det neste skrittet og sikre Kværners langsiktige vekst og globale konkurransekraft, vil vi vurdere ytterligere forbedringsinitiativer, nye industrielle partnerskap eller endringer i eierstruktur, samt videre optimalisering av produkter og tjenester, sier Leif-Arne Langøy, styreleder i Kværner, i børsmeldingen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.