Det skriver meglerhuset i en oppdatering mandag.

Morgan Stanley opprettholder estimatet om et utbytte på fire dollar aksjen i sine modeller, men tar ned kursmålet til 39 dollar fra tidligere 48 dollar for å reflektere usikkerhet for kutt i tiden fremover.

«På tross av høy giring, tror vi fremdeles på Seadrills' evne til å overkomme et finansieringsgap gjennom finansiering med sikkerhet i eiendeler, salg til Seadrill partners og andre selskapstranaksjoner», skriver meglerhuset.

Samtidig fortsetter Seadrills ordrereserve å gi kontantstrømsynlighet, som kan lede selskapet gjennom et svakt riggmarked på kort sikt, skriver Morgan Stanley.

«Men samtidig modellerer vi nå for flatt utbytte gjennom 2016 mot vår tidligere forventning om utbyttevekst på 0,01 dollar i hvert kvartal etter andre kvartal 2015.», heter det.

- Påvirker global riggetterspørsel

Videre skriver Morgan Stanley at Seadrills avtale med Rosneft på potensielt 4,25 milliarder dollar representerer rundt 20 prosent av konsolidert ordrereserve med en betydelig premie i forhold til dagens marked.

«Rosnefts Arktisk-Russland-ekspansjon er ikke bare viktig for Seadrill og North Atlantic Drilling, det påvirker også global etterspørsel etter rigger på kort sikt. Derfor kan feilslåtte kontrakter som følge av sanksjonene ytterligere svekke et allerede overforsynt riggmarked og i tillegg svekke sentimentet for SDRL/NADL ytterligere.» mener Morgan Stanley.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.