Avgjørelsen kan være av betydning for den pågående ankebehandlingen av rettssaken, også betegnet som Norges største innsidesak. Høyesterett har satt av to dager til å vurdere spørsmålet når saken kommer opp 4. november.

Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen, to av hans medtiltalte og hans kone Ingrid Ottesen har anket avgjørelsen som ga påtalemyndigheten anledning til å føre de omstridte bevisene for retten. Det dreier seg om telefonsamtaler, SMS-er og annen elektronisk kommunikasjon mellom de involverte i 2008. Materialet kunne ikke brukes i tingretten i 2012, men etter en lovendring i 2013 mener påtalemyndigheten at avlyttingsmaterialet kan og bør legges frem under ankebehandlingen som startet i lagmannsretten 2. september.

Ingebrigtsen og seks andre ble i november 2012 dømt for ulovlig handel med Acta-aksjer til en verdi av 3,2 milliarder kroner i perioden 2004 til 2008. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.