Sony oppjusterer kraftig prognosene for selskapets årsunderskudd. Selskapet regner med å tape nær 14 milliarder kroner fra mars i år til mars 2015.

Sonys trege mobiltelefonvirksomhet får skylden for et anslått tap tilsvarende drøyt 13,8 milliarder kroner. Sony skriver i en melding at beslutningen kommer som følge av de svakere kontantstrømutsiktene i segmentet, ifølge TDN Finans.

Den japanske elektronikkgiganten korrigerte forventningene til sitt årsresultat onsdag og anslår nå et tap som er fire ganger høyere enn ved tidligere prognoser for budsjettåret.

Salgsforventningene i smarttelefonmarkedet er kraftig nedjustert i konkurransen med rivalene Apple og Samsung.

Sony har endret sin overordnede strategi for mobilmarkedet for å redusere risikoen og bøte på tapet, opplyser selskapet i en pressemelding.

Strategien går blant annet ut på å konsentrere virksomheten om de mest avanserte mobilmodellene samt redusere antallet modeller i mellomsjiktet.

Les også:
Kinesisk luksus: Suite til en million kroner natten og 30 Rolls Roycer
Yter milliardstøtte til Kinas største banker  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.