Oslo Børs stiger svakt fredag uten store bevegelser blant børslokomotivene.

Seismikkselskapet Dolphin Group løfter seg imidlertid betydelig over hovedindeksen.

Selskapet har mottatt bekreftelse fra utenriksdepartementet om at den nylig annonserte kontrakten i Karahavet ikke er omfattet av de nåværende sanksjonene mot Russland, ifølge en melding fredag.

- Jeg kan si at uttalelsen fra utenriksdepartementet inneholder en spesiell del relatert til kontrakten i Karahavet, og en generell rettledning om at vi også kan akseptere tilsvarende kontrakter uten å måtte søke, sier Jacobsen til TDN Finans.

- Dette gir en forståelse av at seismikk ikke er omfattet av det gjeldende sanksjonsregelverket, fortsetter han.

Dolphin mente at seismikk ikke var omfattet av sanksjonene, men var usikker på ordlyden, og valgte derfor valgte å sende en søknad til utenriksdepartementet siden de hadde en kontrakt i området, ifølge TDN Finans.

Dolphin-aksjen stiger 1,5 prosent til 3,4 kroner, på laber omsetning. Det verdsetter selskapet til nær 1,2 milliarder kroner.

Riggselskapet Seadrill fortsetter den senere tids svake utvikling.

Exane nedgraderer riggselskapet fra nøytral til «underperform», ifølge TDN Finans.

Seadrill-aksjen er ned 0,37 prosent til 191 kroner. Aksjen er ned nær 23 prosent sålangt i år.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,27 prosent til 620,69 poeng.

Les også:
Dagens aviser på 1-2-3
- Selg hver eneste råvare du har  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.