Aksjemeglerne på børsen i London kunne trekke et lettelsens sukk da nei-siden seiret i den skotske folkeavstemmingen fredag morgen.

Torsdag og natt til fredag ble det spekulert stort i et ustabilt pund mens skottene gikk til urnene for å avgi sin stemme for eller mot uavhengighet.

Natt til torsdag var den antatte ustabiliteten i dollar-pund-kursen nesten ti ganger større enn for en måneds tid siden. Usikkerheten knyttet til pundet har aldri tidligere vært så stor.

– Ved et ja hadde vi blitt kastet inn i en usikkerhet med politiske forhandlinger. Nå forsvinner usikkerheten. Da bør reaksjonen være et sterkere pund, stigende børser og en stor lettelse, sier sjeføkonom Robert Bergqvist i SEB.

Etter hvert som nye målinger fra avstemmingen tikket inn, ble pundets verdi styrket.

Fredag morgen var pundet styrket med rundt 0,5 prosent. Vekslingskursen lå på 1,6525 dollar per pund.

Aksjer i flere skotske selskaper var forventet å øke med så mye som 3 prosent.

London-børsen er opp 0,53 prosent sålangt fredag.

Les også:
Cameron gratulerer nei-siden i Skottland  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.