Trøim trakk sitt kandidatur som styremedlem rett før generalforsamlingen i selskapet fredag, viser generalforsamlingsprotokollen.

Trøim har besluttet ikke å stille til gjenvalg «for å fokusere på hans innsats på å utvikle Golar LNG», skriver Seadrill i en melding som ble sendt ut like før børsen stengte.

- Styret vil takke Trøim for mange års tjeneste, og for hans rolle i å utvikle Seadrill til verdens ledende offshore-entreprenør, heter det i meldingen.

Etter at nyheten ble kjent fredag ettermiddag, falt Seadrill markert på Oslo Børs. Aksjen ender med et fall på over fire prosent på ukens siste handelsdag. 

Fredriksen kommenterer

I meldingen understreker styreformann John Fredriksen at hans eierandel i selskapet er en langsiktig investering.

Fredriksen forsikrer investorene om at de kan være trygge på at det ikke vurderes å selge aksjer i selskapet i overskuelig fremtid. Han viser til at markedet for øyeblikket er «utfordrende», men understreker samtidig at dette vil bedres på sikt.

- Jeg ser frem til mange år med vekst og lønnsomhet, sier Fredriksen.

Gikk hvert til sitt

Tidligere i sommer ble det kjent at duoen Fredriksen og Trøim går hver til sitt. I slutten av juli meldte Fredriksen-selskapene at Trøim vil trappe ned etter 19 år i Fredriksen-systemet.

Trøim fikk tidenes sluttpakke med aksjer Seadrill og gassrederiet Golar LNG til en verdi av 1,6 milliarder kroner. Etter bruddet har Seadrill tapt mest på børs, mens Golar LNG går som ei kule.

Les også:
Slik er førsteinntrykket av Iphone 6
Barn ingen hindring  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.