Cermaq opplyser at tredje kvartal 2014 vil trolig bli et svakere kvartal for Cermaq enn tidligere ventet. For hele året er estimert salgsvolum redusert fra 158.000 tonn til 151.000 tonn.

Det skriver selskapet i en oppdatering mandag.

Dette er på grunn av generelt fallende priser så langt i kvartalet, samt selskapsspesifikke utfordringer relatert til reduserte salgsvolumer og fiskehelse, skriver selskapet.

Situasjonen med forhindret markedstilgang til Russland har ført til generelt reduserte priser, spesielt for mindre fisk, skriver Cermaq om markedet i Norge.

Videre skriver Cermaq at nye grønne lisenser og nylig innført midlertidig økning i maksimalt tillatt biomasse gir rom for utsatt slakting, noe som er reflektert i slaktestrategien for tredje kvartal.

I tillegg har høy sjøtemperatur i Nordland gjennom sommeren ført til noe lavere vekst enn planlagt, noe som også påvirker slaktevolumet.

For tredje kvartal er estimert salgsvolum i Norge redusert med 4.000 tonn sammenlignet med tidligere estimat. For hele året er estimert salgsvolum fra Norge blitt redusert med 6.000 tonn sammenlignet med tidligere estimater.

Forventet biomasse som overføres til 2015 er forventet å være 3.500 tonn høyere enn tidligere planlagt på grunn av de nye grønne lisensene som Cermaq har kjøpt, heter det.

Les mer:

Anbefaler salg av Cermaq  

Mitsubishi vil kjøpe Cermaq (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.