Barclays nedgraderer Subsea 7 til «equalweight» fra tidligere «overweight». Barclays barberer kursmålet på Subsea 7 fra 155 kroner aksjen til 125 kroner.

Krympet potensial

Med et oppsidepotensial på 37 prosent for aksjen mot et potensial på 49 prosent for sektoren nedgraderes selskapet til «equalweight» fra tidligere «overweight». Det fremgår av en oppdatering fra Barclays mandag.

Nedgraderingen til «equalweight» skyldes ifølge oppdateringen at færre kontrakter er lyst ut, noe som gjør at Barclays ser ordreinngangen som en utfordring for Subsea 7 de neste 6-12 månedene.

Venter fortsatt god lønnsomhet

Samtidig presiseres det at nåværende ordrereserve er til høye marginer, og at selv om volumer kan falle på mellomlang sikt, burde lønnsomheten fortsatt være på gode nivåer.

«I og med at aksjen ligger lavt sammenliknet med sammenliknbare selskaper, mener vi at markedet tar høyde for dette allerede», fremgår det av oppdateringen.

Når det kommer til redusert kursmål skriver Barclays at selskapet har underprestert 15 prosent i forhold til sin sektor (Bloombergs BEUOILS-indeks) i år, til tross for at indeksen er ned i 14 prosent i år.

Frykter høy konsensus

Dette skyldes etter Barclays syn i stor grad mangel på betydelige ordre og investorenes frykt for at de langsiktige forventningene i konsensus er for optimistiske.

«Vi endrer nå våre estimater for å reflektere mer stressede utsikter, men ifølge våre tall er aksjen fremdeles ventet å tjene rundt 11 kroner per aksje i året i 2015 og 2016.», fremgår det av oppdateringen.

- Ikke dyr

Dette gir en verdsettelse av aksjen til under ni ganger inntjening, sammenliknet med 9-11 ganger inntjening for Saipem og Technip for den samme perioden.

«Selv om aksjen ikke er dyr relativt sett føler vi at dette ikke er for mye rabatt til Technip og Saipem, gitt den innbakte veksten disse selskapene har gjennom ordreboken de har vunnet dette året», heter det.

Aksjen handles mandag morgen rundt 90 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.