Sevan Drilling har inngått en standstill-avtale med verftet som bygger riggen «Sevan Developer», og er klar på at man ønsker å inngå en avtale begge parter kan leve med, og ønsker ikke å kansellere.

Det sier administrerende direktør Scott McReaken i Sevan Drilling til TDN Finans mandag.

McReaken forklarer at riggen, som opprinnelig var planlagt levert i april, nå er forsinket inn i fjerde kvartal på grunn av forsinkede utstyrsleveringer fra underleverandører.

Kan kansellere

Den opprinnelige avtalen med verftet inkluderer en forsinkelsesklausul på 145 dager. Etter dette har Sevan rett til å annullere avtalen. Det er denne perioden som går ut i dag, og det er derfor standstill-avtalen er blitt inngått.

- Standstill-avtalen gir oss mer tid til å forhandle med verftet. Vi ser på dette som gode nyheter, noe jeg trengte. Dette viser at vi ønsker å komme til en avtale som begge parter kan leve med, sier han.

Sevan Drilling-sjefen sier også at situasjonen potensielt kan få positiv effekt for selskapets del.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.