Cermaq liker Mitsubishis intensjoner bak det nylig offentliggjorte budet på 100 prosent av Cermaq-aksjene, og ser klare synergier mellom selskapene.

Det sier styreleder Rebekka Glasser Herlofsen i Cermaq til TDN Finans i forbindelse med en pressekonferanse i Oslo mandag.

Felles verdier

- Først og fremst deler Mitsubishi samme verdisett som Cermaq. De er like opptatt av bærekraft og langsiktighet i operasjonene, og dette er veldig viktig for oss. Videre synes vi det er veldig spennende at de sitter på et markedsapparat i Asia og er gode på nedstrøms. Vi har fisken og så tilbyr de et utvidet marked for oss. Det er derfor veldig spennende synergier mellom selskapene, sier hun.

Vil satse i Norge

Herlofsen også veldig fornøyde med at Mitsubishi ønsker å satse på Cermaqs organisasjon, lokasjon og dagens ledelse.

Hun understreker imidlertid gjentatte ganger at man er åpne for motbud.

- Vi har vært veldig opptatt av å tilrettelegge for at andre skal ha mulighet til å komme på banen, både gjennom det året som har gått, hvor det har vært fullt mulig å komme og ha diskusjoner med selskapet, og få tilgang til informasjon, og ved at vi har insistert på at det skal være en periode på fire uker hvor budet skal stå, slik at det er mulig for andre interessenter å komme på banen, sier hun.

Les alt om dagens tilbud fra Mitsubishi:

Cermaq og Mitsubishi snakket i månedsvis

Staten vil kvitte seg med Cermaq

Resultatvarsel fra Cermaq

Anbefaler salg av Cermaq

Mitsubishi vil kjøpe Cermaq  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.