Mandag ble det kjent at det japanske konglomeratet Mitsubishi blar opp 96 kroner per aksje for statskontrollerte Cermaq,noe  som verdsetter aksjekapitalen til 8,8 milliarder kroner.

Les mer: Dette er Cermaqs beiler dnPlus

Næringsdepartementet, som eier 59,17 prosent, er positivt innstilt, men har fått frieren til å la budet stå i fire uker.

Mandag sluttet Cermaq-kursen under tilbudsnivået, som antyder at en budkamp kan sitte langt inne.

Les mer: Cermaq åpen for mottilbud

Styreleder Bjørn Flatgård i Salmar ser imidlertid for seg «konstellasjoner» hvor Salmar er med på å kjøpe Cermaq.

- Per i dag er det ikke aktuelt å gå for hele Cermaq, men det kan dukke opp konstellasjoner hvor vi er med. Har det kommet et bud på helheten, så må vi akseptere at det er situasjonen, sier Flatgård til Adressa.

- Jeg sier ikke at det er en slik konstellasjon på gang nå, men vi må vurdere om det er aktuelt å være med i en slik sammenheng, sier Flatgård, som ikke vil svare på om det er mulig innen tilbudsfristen på fire uker, og ser ikke bort ifra at det kommer andre bud.

Cermaq-aksjen sluttet opp omlag 14 prosent til 95,75 kroner på Oslo Børs mandag. Salmar var ned 0,87 prosent til 113,50 kroner.

Les også:
Japansk frieri sender lakseaksje til topps

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.