Farmasiselskaper var med på å sende de amerikanske aksjeindeksene nedover etter at amerikanske myndigheter introduserte nye regler som gjør det vanskeligere å spare skatt ved å fusjonere med utenlandske selskaper.

- Folk er bekymret for at noe av skummet i markedet vil legge seg med færre muligheter for store fusjoner, sier fondsforvalter John Carey i Pioneer Investment Management til Bloomberg News.

- Det påvirker noen spesifikke aksjer, spesielt helsesektoren. Det kan også ha effekt på finansindustrien som har tjent gode penger på store fusjonsoppdrag, fortsetter Carey.

Den nye loven vil direkte påvirke alle selskaper som ennå ikke har fullført fusjonene innen gårsdagen, skriver Bloomberg.

Loven vil ha umiddelbar påvirkning på åtte selskaper som var i ferd med slå sammen selskaper i USA og utenlands, som Medtronic og AbbVie, som er i spissen for de største slike planene i amerikanske historie.

Medtronics, som forsøker å sikre seg det irske legemiddelselskapet Covidien, falt 2,9 prosent til 64,07 dollar. AbbVie, som i juli inngikk avtale om å kjøpe Dublin-baserte Shire Plc og skulle flytte sitt juridiske hovedkontor til Irland, falt 1,9 prosent til 57,57 dollar.

Skrur igjen kranen

De nye reglene slår blant annet ned på interne lån som moderselskapene i USA gir seg selv fra utenlandske datterselskaper for å slippe å betale skatt i USA.

De tre amerikanske nøkkelindeksene pekte nedover gjennom hele dagen, og endte på dagens laveste nivå. De to foregående handelsdagene har levert røde tall.

Apple opp

Apple var blant selskapene som brøt med trenden. Selskapet, som nettopp startet salget av sin nye smartelefon Iphone 6, steg 1,6 prosent til 102,64 dollar.

Amerikanske investorer er opptatt av situasjonen i Midt-Østen der amerikanske og allierte styrker har startet å bombe IS' styrker i Syria.

- Det er mye geopolitisk bekymring i luften, sier direktøren for aksjestrategi William Hobbs hos Barclays wealth-management-enhet i London.

- Situasjonen i Midt-Østen gir inntrykk av at den ikke vil bli løst med det første. IS er en vesentlig og veldig godt organisert millitær trussel, fortsetter Hobbs.

Bombingen i Syria har også sendt prisen på amerikansk lettolje oppover. WTI-oljen koster 91,46 dollar fatet i 22-tiden tirsdag kveld, en oppgang på 0,59 dollar siden morgenen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Da handelen sluttet på Wall Street klokken 22.00 norsk tid så det slik ut: