Berenberg høyner kursmålet på Yara International til 315 kroner aksjen fra tidligere 290 kroner og gjentar en hold-anbefaling. Oppgraderingen skyldes kursoppgang og lavere europeiske gasskostnader, hvor begge endringene er urelatert til fusjonssamtalene med CF Industries, skriver TDN Finans.

Berenberg viser også til at Yara har bekreftet at det er i samtaler med sin amerikanske konkurrent CF om en fusjon. Gjennom dette vil Yara kunne kutte selskapets globale energikostnader, mens CF-aksjonærene vil redusere sin inntjeningsrisiko gjennom Yaras eksponering mot nitratmarkedet i Europa.

«Vi mener at en slik fusjon kan skape synergier fra optimalisering av oppstrøm-ammoniakkproduksjon til en verdi i overkant av 200 millioner dollar i årlig kontantstrøm. Det vil representere en endring på fem prosent økning i kombinert ebitda for begge selskapene», skriver Berenberg i oppdateringen.

Moderat

Yara Internationals fusjonssamtaler med CF Industries er i et for tidlig stadium til å vurdere eventuelle endringer i selskapenes kredittvurdering. Det skriver kredittvurderingsbyrået S&P i en melding fredag kveld.

S&P mener det er for tidlig å vurdere endringer i vurderingene, gitt den det innledende stadiet samtalene befinner seg i og mangelen på detaljer rundt hva en eventuell fusjon vil innebære.

Det er derfor langt fra sikkert om fusjonen i det hele tatt blir gjennomført, ifølge S&P.

«Hvis transaksjonen går gjennom uten økninger i nettogjelden, vil vi trolig vurdere Yara til minimum nåværende nivå. Yaras vurderingsfaktorer har vært veldig sterke de seneste årene. Dette gir rom for oppkjøp», heter det i meldingen.

For CFs del, skriver S&P at en fusjon trolig vil medføre at man høyner CFs kredittvurdering, gitt den relativt høyere vurderingen av Yara.

Samtidig slapp kredittvurderingsbyrået Moody's en melding hvor det heter at fusjonssamtalene er «beskjedent positive» for Yaras del, uten at ytterligere forklaring tilbys.

Les også:
- Hong Kong er som en slagmark
Geilo alene på pris-toppen
- Dette kan bli fryktelig stygt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.