Aker Solutions vinner markedsandeler i subsea, spesielt i Brasil og Vest-Afrika, og er lederen innen offshore engineering og vedlikehold og modifikasjoner i nordsjømarkedet. Dette gjør at selskapet har robuste vekstutsikter som er støttet av en rekordstor ordrereserve.

Det sier konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions i en pressemelding i forbindelse med notering på Oslo Børs mandag.

-Vi vil bygge på våre ledende posisjoner innen subsea og felt-design gjennom et fokus på «operational excellence, organisk vekst og kapitaldisiplin som vil øke verdien for aksjonærene, uttaler han videre.

Videre fremholdes det i meldingen at selskapet er godt posisjonert for å utnytte vekst både i subsea og felt-design. Selskapet er til stede i alle store olje- og gassmarkeder inkludert Norge, UK, Brasil og Vest-Afrika. Selskapet er også involvert i noen av verdens største prosjekter deriblant Kaombo subsea i Angola, og Johan Sverdrup i Norge.

Stor reserve

Selskapet hadde en ordrereserve på 54 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal fremgår det.

«Kapitaldisiplin er den viktigste driveren for lete- og produksjonsselskaper for tiden, og vi venter at det vil være stramt over de neste ett til to årene og en ny bølge av prosjekter etter dette», sier Araujo.

Videre sier han «Det er mange spennende prosjekter det arbeides på, inkludert Johan Sverdrup, og det er økende etterspørsel etter våre MMO-tjenester i andre deler av verden som for eksempel Canada og UK, hvor vi nylig sikret vedlikehold- og modifikasjonstjenestekontrakter fra Statoil for utviklingen av Mariner-feltet.

Samtidig er selskapet i en prosess med å justere kapasiteten i forbindelse med en nedgang i MMO markedet i Norge.

«Selskapet gjør sitt ytterste for å unngå oppsigelser ved å flytte ansatte til andre forretningsområder, inkludert en subsea-hub som etableres i Stavanger. Andre ansatte har blitt tilbudt en overgang til bemanningsbyrå som aktivt forsøker å finne nye posisjoner til dem», heter det i meldingen.

Ingen dramatiske endringer

Aker Solutions ser ingen «drastiske» endringer i marginene i tredje kvartal, skriver Bloomberg News mandag.

Araujo sier også at han ser vekst i subsea-segmentet de kommende fem årene på 10-14 prosent pr år, men utelukker ikke at selskapet kan komme til å kutte flere jobber i Norge.

Les også:
- Hong Kong er som en slagmark
Geilo alene på pris-toppen
- Dette kan bli fryktelig stygt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.