Converto Capital Fund, som eies 99,8 prosent av Aker, har vurdert salg av sine aksjer i American Shipping Company. Converto vurderer nå strategiske alternativer av sin eierandel i Aker Philadelphia Shipyard og American Shipping Company, skriver TDN Finans.

Den seneste uken har Converto vært i en vurderingsprosess, og kombinert med nylige diskusjoner med både finansielle og industrielle investorer, har Converto fått «verdifull bekreftelse» for det fremtidige potensialet for American Shipping Company.

Converto har også mottatt indikasjoner fra flere aktører om det er interesse i å diskutere og vurdere strategiske muligheter for American Shipping Company og Aker Philadelphia Shipyard, både som frittstående og kombinerte foretak.

«Som et resultat av dette, har Converto konkludert at potensielle strategiske alternativer kan skape høyere verdi enn et salg nå og man vil nå bruke den nødvendige tiden til å utforske slike muligheter», heter det.

Betyr ikke salg

Ifølge Converto, kan disse strategiske alternativene inkludere fusjoner og finansiell restrukturering i begge nevnte selskaper, samt utforsking av potensielle muligheter for en felles strategi.

- Prosessen med vurdering av strategiske alternativer for Aker Philadelphia Shipyard og American Shipping Company er bare så vidt kommet i gang. Alle muligheter er åpne, sier kommunikasjonssjef Atle Kigen i Aker, som er storaksjonær i begge selskaper gjennom Converto Capital Fund, til TDN Finans tirsdag.

Det nevnes også at begge selskaper jobber med å etablere et såkalt «yield co» - en type enhet med stort sett samme funksjon som et MLP - med en påfølgende børsnotering i USA.

Converto er som største aksjonær i begge selskaper, spent på å arbeide videre med ledelsen av styret til AMSC og AKPS for å evaluere og gjennomføre potensielle strategiske initiativer for å få synliggjøre og maksimere aksjonærverdien i de to selskapene.

- Her er det tilrettelagt for at styrene i de to selskapene skal kunne vurdere alle muligheter, fra å fortsette som i dag, til mulige transaksjoner og fusjoner, sier han.

Kommunikasjonssjefen sier imidlertid at prosessen bare er i startfasen.

- Dette er første skritt, sier han.

I selskapets meldinger mandag kveld, het det at man har snakket med «både finansielle og industrielle investorer». Kigen sier dette primært er amerikanske aktører.

-Det er primært i USA, men også noen i Europa, sier han til TDN Finans.

Det opplyses også at Converto vil utnevnte en rådgiver for å støtte selskapet i prosessen.

Les også:
Slik kuppet han luksuseiendommen for 70 millioner
Nå går luksus-yacht på «billigsalg»

Menn med barn tjener stadig mer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.