Gjødselsprodusenten Yara International steg på en positiv Oslo Børs tirsdag, i påvente av det amerikanske landbruksdepartementets (USDA) kvartsvise kornlagertall, som kommer tirsdag kveld.

- Dårligere valuta for pengene

Samtidig høynet Fondsfinans kursmålet på Yara-aksjen fra 302 til 334 kroner på høyere estimater for andre halvår og 2015.

Meglerhuset viser til høyere produktpriser og -marginer, og at volumene på kort sikt ser veldig solide ut, som følge av de sterke fundamentalene i markedet for jordbruksprodukter, inkludert korn.

«2015 ser imidlertid mye mer utfordrende, da kornprisene antyder mindre planting, som legger press på gjødselvolumene», heter det.

I tillegg mener meglerhuset at høye gasspriser og kinesiske eksportskatter tilfører ekstra usikkerhet, og at kursutviklingen så langt i år har ført til at aksjen tilbyr dårligere valuta for pengene enn andre enn det man kan få andre steder.

Fondsfinans har nøytralanbefaling på Yara.

Ser store fusjonssynergier

Det London-baserte meglerhuset Liberum høyner også kursmålet på Yara-aksjen, til 375 kroner. Anbefalingen oppgraderes fra hold til kjøp. Kursmålet høynes til 375 kroner per aksje.

Meglerhuset skriver dessuten at hvis samtalene med CF er vellykkede, vil det være positivt for aksjen, ettersom de to selskapene passer bra sammen. Liberum vurderer kostnadssynergiene til 20-25 kroner per aksje, og venter store kommersielle synergier.

Det anslås imidlertid at sjansen for at fusjonen blir gjennomført er lavere enn at den ikke blir det.

Ellers var tirsdag andre handelsdag for nye Aker Solutions og Akastor. Aker Solutions endte ned 2,07 prosent, mens Akastor steg 0,54 prosent.

"Nye" Aker Solutions

RS Platou Markets startet dekningen av Aker Solutions med kjøpsanbefaling og kursmål 90 kroner. Meglerhuset mener bekymringene for MMO-segmentet er overdrevne.

Platou-analytiker Turner Holm viser til Aker Solutions' sterke ordrebok, som står på 1,6 ganger ventet omsetning i 2015. Om man inkluderer de rundt 25 prosent av salg av tjenester som ikke er bokført, når man rundt 1,8 ganger ventet omsetning i 2015.

«Selv om kapasiteten er ganske full, er det fortsatt mulighet for ytterligere kontraktstildelinger, da de 20 største subsea-prosjektanbudsrundene frem til utgangen 2016 består av i overkant av 400 trær», skriver han.

Meglerhuset påpeker videre at det svake MMO-segmentet har vært et anker på investorsentimentet, men mener at bekymringene er overdrevne.

DNB Markets startet dekningen av Akastor med en hold-anbefaling og et kursmål på 26 kroner per aksje.

Dempet av salgsinteresse

Meglerhuset skriver at de på sikt ser et betydelig potensiale relatert til M&A-aktivitet. På kort sikt mener imidlertid meglerhuset det er enkelte utfordringer.

Uavhengig av virksomheten er DNBs inntrykk at flere av investorene i tidligere Aker Solutions i første rekke ønsket eksponeringen inn mot subsea-segmentet.

«Dette vil kunne medføre at ønsket om å sitte eksponert i Akastor fremover er begrenset og en eventuell kursoppgang vil bli dempet av salgsinteresse», heter det i oppdateringen.

Oppgraderer PGS

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services (PGS), på annen side, steg markert tirsdag etter at UBS oppgraderte selskapet fra salgs- til nøytralanbefaling. Kursmålet ble imidlertid redusert fra 45 til 41 kroner.

«Nyhetsstrømmen inn i de svakere vintermånedene vil trolig bli negativ, og med vedvarende risiko for estimatnedjusteringer tror vi ikke tiden er inne for å bli mer positive», skriver UBS-analytikerne.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,36 prosent til 609,38 poeng, omsatt for 3,39 milliarder kroner.

Les også:
55 må gå i Sparebanken Vest
Danske Bank kutter lånerenten
- Det er mye motvind der ute (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.