Flere meglerhus har tatt opp dekning av Aker Solutions i forbindelse med børsnoteringen av «nye» Aker Solutions. Kursmålene for selskapet har vært sprikende og også dagens nye kursmål svinger noe. Høyeste kursmål er hele 29 prosent høyere enn det laveste.

Goldman Sachs starter dekningen av nye Aker Solutions med kjøpsanbefaling og kursmål 77,50 kroner, og ser med det et avkastningspotensial på 21 prosent.

Kursmålet er basert på ventet ev/ebitda i 2016 på 8 ganger (i tråd med snittet for sammenliknbare selskaper) neddiskontert ett år. Noe som tilsier et avkastningspotensial på 21 prosent.

Goldman Sachs mener at Aker Solutions har en attraktiv, «asset light» og en forretningsmodell med relativt lav risiko. Denne modellen bør drive høy avkastning og generere sterk fri kontantstrøm fremover.

«Vi tror også at selskapet er godt posisjonert for vekst relativt til sektoren fordi selskapets ordrereserve har blitt doblet i løpet av de seneste 18 månedene», heter det i oppdateringen.

Høye barrierer for inntreden i markedet og god markedsstruktur bør legge til rette for høyere marginer og inntekter konsistent for selskapet.

Dette fordi selskapet har bedret prosjektgjennomføringen og er mer fokusert.

I tillegg vektlegges forretningsmodellen med lavere risiko, hvor engineering og MMO i stor grad er «kost-pluss»-kontrakter, noe som gjør at bare risikoen i Subsea og Umbilicals gjenstår.

Nøkkelrisikoen i for kursmålet er en fortsettende forverring av det fundamentale i markedet, lavere oljepriser og dårlig prosjektgjennomføring, fremgår det av oppdateringen.

UBS lavest

UBS har lavest forventning til kursutviklingen og starter dekningen av Aker Solutions med salgsanbefaling og kursmål 60,00 kroner.

Meglerhuset markedet priser inn for mye potensiell oppside fra reorganiseringen av selskapet og overser det kortsiktige risikobildet.

UBS fremhever at selv om nye Aker Solutions består av virksomheter med lovende utsikter, vil ikke den fulle verdien av selskapet realiseres før man demonstrerer solid gjennomføring av de uttalte planene fremover og lukker margingapet til konkurrentene.

Meglerhuset fremhever også risiko knyttet til oljeselskapenes kostnadskutt og kapitaldisiplin. MMO-virksomheten i Norge, som representerer rundt 70 prosent av selskapets MMO-intekter, representerer særlig risiko på kort sikt, ifølge UBS-analytikerne.

UBS' kursmål impliserer et P/E-forhold på 11,5 ganger ventede inntekter i 2015. Det er en rabatt på rundt ti prosent i forhold til den femårige snittet for fremtidig P/E for europeiske oljeserviceselskaper.

Canaccord

Canaccord Genuity starter dekningen av nye Aker Solutions med hold-anbefaling og kursmål 70,00 kroner.

Les også:
Mens Oslo lagde "billig-OL" kom det nye krav fra IOC
Vil stoppe stortingsball
Smaken er biff
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.