Oslo Børs fikk en negativ dag onsdag, hvor alle utenom én aksje på hovedindeksen falt.

Gjensidige Forsikring sluttet dagen svakt opp, 0,4 prosent, uten at det var noen selskapsspesifikke nyheter som skulle skjerme aksjen fra den brede nedgangen på resten av børsen.

Les også på DN.no i dag:

Vil stoppe stortingsball

Statoil-mekanikere venter 8,5 timer hver dag  

Krise i Noreco

Den virkelig store bevegelsen fra Norwegian Energy Company (Noreco), som før børsåpning meldte at styreleder Morten Garman går av og at selskapet må ta nedskrivninger på rundt 800 millioner kroner på feltet Oselvar på norsk sokkel og Huntington-feltet på britisk sokkel.

Nedskrivningene vil påvirke Norecos kontantbeholdning fra og med 2015, og selskapet vil også i slutten av inneværende år trolig få problemer med å møte alle sine betalingsforpliktelser.

Overfor TDN Finans sa administrerende direktør Svein Arild Killingland at selskapet ser på alle realistiske alternativer for å bevare selskapet i dets nåværende form.

Han forklarer at det imidlertid er for tidlig å si noe om enkelte løsninger kan være mer realistiske enn andre.

Noreco-aksjen sluttet ned 76 prosent.

Tro rentekutt gir resultatfall

I andre selskapsnyheter, kommenterte Credit Suisse i en oppdatering onsdag det tror DNBs kutt i boliglånsrentene og innskuddsrentene gir en inntektseffekt på 400-550 millioner kroner. Dette vil redusere resultat per aksje med rundt to prosent.

«DNBs ambisjon er at endringene skal være nøytrale for resultat per aksje, men dette virker for optimistisk», skriver meglerhuset.

DNB-aksjen endte ned 1,7 prosent.

Anbefaler Aker Solutions

Ellers fortsetter det å tikke inn rapporter fra meglerhusene som starter dekning av nye Aker Solutions.

Goldman Sachs starter dekningen av med kjøpsanbefaling og kursmål 77,50 kroner. Kursmålet er basert på en ev/ebitda på 8 ganger ventet 2016-ebitda - noe som er i tråd med snittet for sektoren.

Goldman Sachs-analytikerne mener at Aker Solutions har en attraktiv forretningsmodell med relativt lav risiko. Denne modellen bør drive høy avkastning og generere sterk fri kontantstrøm fremover.

«Vi tror også at selskapet er godt posisjonert for vekst relativt til sektoren fordi selskapets ordrereserve har blitt doblet i løpet av de seneste 18 månedene», heter det i oppdateringen.

Høye barrierer for inntreden i markedet og god markedsstruktur bør legge til rette for høyere marginer og inntekter konsistent for selskapet. Dette fordi selskapet har bedret prosjektgjennomføringen og er mer fokusert.

I tillegg vektlegges forretningsmodellen med lavere risiko, hvor engineering og MMO i stor grad er «kost-pluss»-kontrakter, noe som gjør at bare risikoen i «Subsea» og «Umbilicals» gjenstår.

Anbefaler salg

UBS er imidlertid av en annen oppfatning, starter AKSO-dekningen med salgsanbefaling og kursmål 60 kroner.

Meglerhuset mener markedet priser inn for mye potensiell

oppside fra reorganiseringen av selskapet, og overser det kortsiktige risikobildet.

UBS fremhever at selv om nye Aker Solutions består av virksomheter med lovende utsikter, vil ikke den fulle verdien av selskapet realiseres før man demonstrerer solid gjennomføring av de uttalte planene fremover og lukker margingapet til konkurrentene.

Meglerhuset fremhever også risiko knyttet til oljeselskapenes kostnadskutt og kapitaldisiplin. MMO-virksomheten i Norge, som står for rundt 70 prosent av selskapets MMO-inntekter, representerer særlig risiko på kort sikt, ifølge UBS-analytikerne.

UBS' kursmål impliserer et P/E-forhold på 11,5 ganger ventede inntekter i 2015. Det er en rabatt på rundt ti prosent i forhold til det femårige snittet for fremtidig P/E for europeiske oljeserviceselskaper.

Aker Solutions-aksjen sluttet ned 3,9 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,1 prosent til 602,84 poeng, omsatt for 3,49 milliarder kroner.

Les også:
Kjøper 143 år gammelt tysk skipsverft
Wall Street faller videre
Oljeprisene stiger etter lagertall