Stolt-Nielsen fikk et resultat før skatt på 20 millioner dollar i tredje kvartal 2014 mot 27 millioner dollar i samme kvartal året før.

Det opplyser selskapet i kvartalsrapporten torsdag.

Det var ventet et resultat før skatt på 19 millioner dollar ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Driftsinntektene var 545 millioner dollar, mot ventet 547 millioner dollar, mens driftsresultatet ble 45 millioner dollar, mot ventet 43 millioner dollar.

I samme periode året før var driftsresultatet 48 millioner dollar, mens inntektene var 522 millioner dollar.

Bekymret

Stolt-Nielsen er bekymret for markedsutsiktene til Stolt Tankers, som følge av økende kapasitet i markedet for kjemikalietankskip.

Det fremgår av selskapets delårsrapport for tredje kvartal torsdag.

«Vi forblir bekymret for markedsutsiktene for Stolt Tankers. Til tross for bedringen i tredje kvartal, vokser fortsatt ordreboken for kjemikalietankskip i et marked som allerede er et vanskelig konkurransemiljø, med lave volumer og betydelig volatilitet i spotratene», heter det.

Selv om de først tre kvartalene av 2014 var bedre enn samme periode i fjor, er Stolt Tankers' resultater under ledelsens forventninger, som ikke ser noen substansiell bedring på horisonten i 2015.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.