Oslo Børs faller tilbake torsdag, tynget av nedgang på børsene i USA og Asia.

Torsdag er det rentemøte i ECB, men det ventes ikke ytterligere endringer i noen av sentralbankens tre nøkkelrenter. Det som imidlertid er ventet er at sentralbanksjef Mario Draghi vil gi flere detaljer rundt sentralbankens ekstraordinære tiltak rundt kjøp av verdipapirer

- Kanskje kan de komme med detaljerknyttet til hvilke typer obligasjoner som er aktuelle å kjøpe per i dag, og holde muligheten åpen for at kjøpene kanutvides. Uansett vil nok Draghi gjøre det han kanfor å ikke skuffe markedet. Eurosvekkelsen siden isommer har vært sårt tiltrengt, og han ønsker nok ikke å bidra til å reversere denne svekkelsen ved å skuffe markedet i dag. Draghi vil derfor trolig gå langt i å hinte om mulighetene for fullskala kvantitative lettelser, et utfall som, basert påprisingen imarkedet, fremstår som stadig mer sannsynlig, skriver Ingvild Borgen Gjerde i morgenrapporten fra Handelsbanken Capital Markets torsdag.

DNB Markets venter at børsen åpner ned 0,3 prosent.

Brent 1. posisjon, som er novemberkontrakten, ligger på 94,11 dollar per fat torsdag morgen, ned fem cent fra forrige handledag, da kontrakten sluttet ned 51 cent på 94,16 dollar per fat. Ved stengetid for Oslo Børs onsdag, lå prisen på rundt 95,40 dollar per fat.

Oljeselskapet Statoil faller 0,9 prosent til 172,20 kroner.

Riggselskapet Seadrill, som er dominert av investor John Fredriksen, faller 5,2 prosent til 161,70 kroner.

Et annet av de Fredriksen-dominerte selskapene på børsen, oppdretteren Marine Harvest, faller over fire prosent. Ifølge TDN Finans har Citi høynet kursmålet på aksjen fra 85 til 95 kroner torsdag.

Samtidig ble det kjent onsdag at Fiskeridirektoratet vil fraråde den foreslåtte ordningen med en økning på fem prosent i tillatt biomasse i oppdrett i Norge.

Marine Harvest faller 4,2 prosent til 85,95 kroner. Flere andre lakseoppdrettere faller også markert.

Lerøy Seafood Group faller tre prosent til 241,00 kroner, mens Salmar er ned 1,7 prosent til 111,50 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 1,38 prosent til 594,81 poeng.

Les også:

Kritisk til Slyngstads aksjehandel  

Denne grafen skal varsle neste krise  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.