Alfred Ydstebø er Acta-gründeren som er i ferd med å kutte alle bånd til selskapet han grunnla sammen med Fred A. Ingebrigtsen. Mens hans gründerkollega forsvarer seg i Gulating lagmannsrett, har Ydstebø nettopp gjort ferdig et nytt oppkjøp i USA. Wunderlich Securities, som Ydstebø eier 40 prosent av aksjene i, har kjøpt meglerselskapet Dominick & Dominick.

– Dominick & Dominick har rundt 2,2 milliarder dollar under forvaltning i tillegg til meglervirksomheten. Selskapet har rundt 100 ansatte i New York, og det gjør at vi etter kjøpet vil ha et stort New York-kontor med nesten 200 ansatte, sier Ydstebø.

Oppkjøpet i New York skjer samtidig som han i forrige uke solgte seg ned til under ti prosent av finansselskapet Agasti, Actas etterfølger. I desember ifjor trakk han seg ut av alle formelle verv i Agasti.

Meglerhuset Dominick & Dominick ble grunnlagt i 1870 og er et av de eldste meglerhusene på Wall Street. Blant kjente tidligere ansatte er en av USAs mest suksessrike forvaltere, Ray Dalio i hedgefondet Bridgewater Associates. George Soros kollega i Quantum-fondene, Jim Rogers, er også blant finansprofilene som har jobbet i selskapet.

Ydstebø, som er styreformann i selskapet, vil ikke si noe om prisen Wunderlich Securities har betalt for sin konkurrent.

Kennedy-familien involvert

Det er slektninger av den kjente Kennedy-familien som frem til nå har eid Dominick & Dominick. Gjennom transaksjonen blir slektningene aksjonærer i Wunderlich Securities.

Ydstebø selv kjøpte seg inn i Wunderlich Securities like før jul i 2007. Det var investeringen i Wunderlich Securities og uenighet om veien videre for Acta som førte til bruddet mellom Alfred Ydstebø og Fred A. Ingebrigtsen sommeren 2008. Ingebrigtsen ville satse hjemme i Norge, mens Ydstebø ville ut. De to var på den tiden milliardærer etter en kolossal verdistigning på Acta-aksjene. Siden har det gått ned­overbakke med Acta.

«Har gått bra»

Da Ydstebø gikk inn i Wunderlich Securities, hadde selskapet 100 ansatte og rundt 20 millioner dollar i omsetning.

– Etter oppkjøpet av Dominick & Dominick, vil vi være rundt 630 ansatte og ha en omsetning på rundt 150 millioner dollar. Tilsammen vil vi ha rundt 11 milliarder dollar under forvaltning i selskapet, sier Ydstebø.

Rundt 60 prosent av inntektene i selskapet vil komme fra ordinær meglervirksomhet, mens resten kommer fra forvaltning.

– Jeg føler det har gått bra, er alt Ydstebø vil si om verdiutviklingen i selskapet siden han gikk inn.

Tidligere i år fikk han private equity-fondet Altamont Capital Partners inn på eiersiden i Wunderlich Securities. Fondet investerte rundt 250 millioner kroner for en eierandel på rundt 30 prosent i Wunderlich. Opprinnelig betalte Ydstebø vel 120 millioner kroner da han i 2007 kjøpte Wunderlich Securities.

– Hvor lenge blir du sittende som eier i Wunderlich Securities?

– Det er vanskelig å si. Jeg har et omfattende avtaleverk med Altamont. Jeg er forpliktet til å selge om de vil. De har et to til fire års perspektiv, sier Ydstebø.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.