Entras nye storeier, John Fredriksen og hans ansatte, angriper eiendomsselskapets høye administrasjonskostnader.

Statens tidligere eiendomsselskap, Entra, gikk på børs fredag og har fått Norges rikeste mann som storaksjonær. Skipsreder John Fredriksen og hans familie eier nå 9,9 prosent av Entra gjennom selskapet Geveran Trading. Sistnevnte selskap har kjøpt over 18,3 millioner aksjer i Entra.

«Fryktelig høye»

FORNØYD. Administrerende direktør i Entra, Klaus-Anders Nysteen, får en klem av styreleder Siri Hatlen.
FORNØYD. Administrerende direktør i Entra, Klaus-Anders Nysteen, får en klem av styreleder Siri Hatlen. (Foto: Gunnar Lier)
Fredriksen og hans selskap har knapt fått overført Entra-aksjene før Espen Westeren, som følger opp Fredriksens private investeringer, går til angrep på det han mener er for høye administrasjonskostnader i den statlige eiendomsgiganten.

– Det er en kjensgjerning at Entra har fryktelig høye administrasjonskostnader, sier Westeren.

Entra hadde i første halvår administrative eierkostnader på 114,8 millioner kroner, og var på samme kostnadsnivå ifjor. Trolig er det Entras portefølje av bygg med lange kontrakter med offentlige leietagere som har fristet Frontline- og Seadrill-rederen til å investere enda litt mer i eiendom i Norge. Det ville tatt lang tid om man skulle ha bygget opp en tilsvarende portefølje på egen hånd.

– Vi kommenterer ikke bakgrunnen for våre enkeltinvesteringer, sier Westeren.

Jobber med kostnadene

I Entra understrekes det at ledelsen jobber for å få ned administrasjonskostnadene.

– De siste par årene er de administrative kostnadene i selskapet preget av engangskostnader knyttet til omorganisering og privatisering av selskapet. Vi jobber i tillegg målrettet med å redusere kostnadene. Sammen med dette, vil vekst i porteføljen gi reduserte kostnader per kvadratmeter i tiden fremover, sier finansdirektør Arve Regland i en kommentar.

Ledelsen hilser Fredriksen velkommen inn i selskapet.

– Det er en tillitserklæring at en så viktig og kompetent investor ser på Entra som interessant, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Entra.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.