Goldman Sachs venter ytterlige kutt i kostnader fra de store oljeselskapene og redusere nå kursmålene på en rekke oljeservice-selskaper.

Meglerhuset ser ytterligere nedsidepotensiale på 10 til 20 prosent for sektoren ved et scenario med en oljepris på 90 eller 80 dollar fatet, viser en oppdatering mandag.

Fallende oljepriser

I lys av fallende oljepriser og overkapasitet anbefaler Goldman Sachs å unngå selskaper som er sterkt operasjonelt og finansielt giret.

Særlig nevner meglerhuset kapitalintensive segmenter som seismikk, boring og subsea-konstruksjon. Størst risiko for kutt i utbytte og mulige emisjoner ser Goldman Sachs i disse selskapene:

  • Seadrill
  • North Atlantic Drilling
  • Prosafe
  • PGS
  • CGG
  • Saipem

Meglerhuset venter allerede kutt i utbyttet for Seadrill, North Atlantic Drilling, Prosafe og PGS, viser oppdateringen.

Kutter kursmål

Goldman Sachs venter ytterlige kutt i kostnader fra de store oljeselskapene nedjusterer med det inntjeningsestimatet for sektoren med 18 til 22 prosent på gjennomsnittlige estimater for 2015 og 2016.

Det har fortsatt salgsanbefaling på Seadrill, TGS- Nopec, Technip, Odfjell og nedgraderer CGG fra nøytral til selg, fremgår det fra oppdateringen.

Aker Solutions nedgraderes også til nøytral fra kjøp, ettersom meglerhuset mener at selskapet er høyt eksponert mot en lavere oljepris og dårligere utsikter for sektoren. Nytt kursmål er 44,3 kroner aksjen, fra tidligere 77,5.

Kursmål for Subsea 7 reduseres fra tidligere 111 kroner til 84,2 kroner aksjen. EPS-estimat for 2015 og 2016 reduseres med henholdsvis 30 og 26 prosent på ventet lavere inntjening og marginer.

Prosafe-kursmålet reduseres fra tidligere 44,5 kroner til 34,3 kroner aksjen. Aksjen oppgraderes fra salg til nøytral ettersom Goldman Sachs mener at risiko nå er priset inn.

Seadrill-kursmålet reduseres fra tidligere 155 kroner til 128 kroner aksjen. Salgsanbefalingen gjentas.

Kursmål for Emgs reduseres fra tidligere 5,6 kroner til 3,8 kroner aksjen.

Les også:
Ansatte ut mot sparket Yara-sjef
Asia i dag: Zombier truer Kina
Slik får du innsyn i mappen din (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.