Det John Fredriksen-kontrollerte oppdrettskonsernet Marine Harvest fortsetter å bryte rekorder.

Nå økes også utbyttet i tredje kvartal, etter sterk inntjening, ifølge en melding onsdag.

- Marine Harvest leverte sterk inntjening  i kvartalet. Jeg er fornøyd med at strategien om å redusere spot-priseksponering viste seg virkningsfull under det nylige prisfallet på laks. Som en konsekvens av det gode resultatet, har styret besluttet kvartalsutbytte på 1,10 kroner per aksje, sier toppsjef Alf-Helge Aarskog.

Det var på forhånd ventet et utbytte på 0,86 kroner per aksje, ifølge TDN Finans.

Marine Harvest oppnådde et operasjonelt driftsresultat (ebit) på 912 millioner kroner, opp fra 793 millioner kroner i samme periode ifjor. Det var på forhånd ventet et operasjonelt driftsresultat på 872 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

Det operasjonelle driftsresultatet er også over det selskapet varslet i forkant, på rundt 870 millioner kroner.

Slaktevolum i tredje kvartal var på 107.333 tonn sløyet vekt, mot omlag 80.900 tonn i samme periode ifjor. Marine Harvest venter å slakte 414.000 tonn for hele 2014, ifølge dagens melding.

Forventet slaktevolum 2015 er 430 000 tonn, ekskludert en 15.000 tonns produksjon i Acuinova, fremgår det.

Sålangt i år har Marine Harvest et rekordhøyt operasjonelt driftsresultat på 3,2 milliarder kroner, som har gitt en kontantstrøm på 3,4 milliarder kroner. De sterke tallene er drevet av rekordhøye laksepriser i første halvår, som har falt noe tilbake i tredje kvartal, som også var ventet.

Selskapet har sålangt i år slaktet nær 314.000 tonn laks, mot omlag 240.000 tonn ifjor. Det er også ny rekord.

Marine Harvest åpnet tidligere i år en ny fôrfabrikk i Norge, som vil være lønnsom allerede fra første driftskvartal, ifølge toppsjefen.

- Den suksessfulle oppstarten av vår første  fôrfabrikk er en milepæl for Marine Harvest og vår innsats for å være ledende innen de tre områdene fiskefôrproduksjon, oppdrett og videreforedling, sier Aarskog.

Marine Harvest fikk et operasjonelt driftsresultat på 9,71 kroner per kilo (9,96), og henholdsvis 9,95 (16,47) og 4,70 (10,92)kroner i Skottland og Canada, respektivt.

Marine Harvest Chile oppådde 6,06 kroner per kilo (1,68).

Videreforedlingsvirksomheten Marine Harvest Europe fikk et operasjonelt driftsunderskudd på 27 millioner kroner (-11), men den oppkjøpt virksomheten Morpol Processing hadde et driftsoverskudd på 71 millioner kroner.

- Vi  har også styrket vår posisjon i Chile, gjennom en avtale om å kjøpe 40.000 tonn  integrert oppdrettskapasitet. Produksjonen er  beregnet til å være 15 000 tonn i 2015. Dette er et viktig steg i konsolideringen av laksenæringen i Chile, sier Aarskog.


Les også:
Asia i dag: Iphone gir Japan hodepine
Tesla flopper i Sverige
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.