Det var oppgang på Oslo Børs onsdag, hvor Norsk Hydro og Marine Harvest var blant aksjene som steg.

Yara International-aksjen falt etter å ha lagt frem en tredjekvartalsrapport som var svakere enn analytikerne hadde ventet på forhånd.

Kraftig dollarsmell for Yara

– Jeg fortsetter for fullt

Citi skriver i en oppdatering onsdag tredje kvartal var preget av flere positive faktorer, som et stramt nitratmarked, tilbudsbegrensninger i Nord-Afrika og Ukraina, kinesisk kapitaldisiplin og lave gasspriser.

«Vi venter at marginpresset øker i 2015», skriver Citi, mens det samtidig understrekes at Yara ser godt plassert ut i det lange bildet.

De svakere enn ventede resultatene for Yara i tredje kvartal kan forklares med en fabrikkstans i Australia, som mange analytikere ikke hadde tatt høyde for.

Yara-aksjen falt 0,7 prosent onsdag til 307,60 kroner, omsatt for 866 millioner kroner.

Opprettholder kjøpsanbefaling på Hydro-aksjen

Norsk Hydro fikk et underliggende driftsresultat på 1.490 millioner kroner i tredje kvartal 2014, mot 544 millioner kroner i samme periode året før, opplyser selskapet onsdag.

 Det var ventet et underliggende driftsresultat på 1.378 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Nesten tredobling fra Hydro

Analytikerne mener primærmetall-området var den største positive overraskelsen i en eller sterk tredjekvartalsrapport fra Norsk Hydro.

«De gode resultatene skyldes hovedsakelig et sterkere resultat innen primærmetall støttet av litt høyere realiserte premier over LME i tillegg til lavere driftskostnader», skriver Pareto Securities i en oppdatering.

Swedbank opprettholder kjøpsanbefaling på Hydro-aksjen og tror de muligens vil oppjustere kursmålet på grunn av høyere anslag for resultat per aksje.

Hydro-aksjen var opp 1,5 prosent onsdag til 36,15 kroner, omsatt for 466 millioner kroner.

Høyere utbytte enn ventet

Marine Harvest kliner til og leverer nær en milliard kroner på driften i tredje kvartal. Toppsjef Alf-Helge Aarskog har lykkes å forlenge laksefesten fra første halvår ved å sikre en større andel kontrakter på faste priser inn i perioden.

Han regner med fortsatt høye priser på rundt 40 kroner for fjerde kvartal og betrakter markedet som veldig sterkt.

Marine Harvest fikk et operasjonelt driftsresultat på 912 millioner i tredje kvartal 2014, mot ventet 872 millioner. Analytikerne mener Marine Harvest rapporterte et sterkt resultat for tredje kvartal og trekker spesielt frem at kvartalsutbytte var høyere enn ventet. De venter imidlertid kun å gjøre mindre estimatendringer.

Fredriksens laksefabrikk øker utbytte

Markedet sender Marine Harvest opp

- Et veldig sterkt marked

Handelsbanken Capital Markets trekker frem selskapets kommentar om svært gunstige utsikter for oppdrettsbransjen på mellomlang og lang sikt.

Marine Harvest-aksjen sluttet opp 4,1 prosent onsdag til 92,10 kroner, omsatt for 420 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,32 prosent til 574,58 poeng, omsatt for 5,2 milliarder kroner.

Oljedrevet oppgang på børsen

Sterkt Thailand-resultat fra Telenor

- Et veldig sterkt marked

Optimismen tilbake

Hitec Vision blir største aksjonær i oljeknøtt

- Markedet konsoliderer(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.