Generalforsamlingen i Lindorff tirsdag ble annerledes enn eieren Nordic Capital hadde sett for seg. Det er tre måneder siden Nordic Capital kjøpte selskapet fra investeringsfondene Altor og Investor ab og nylig ble handelen fullført.

Tirsdag skulle det velges et nytt styre. Finansavisen skrev onsdag at Lindorffs norske konsernsjef, Endre Rangnes, overraskende gikk på dagen og at han forklarte det med «uenighet om veien videre».

Lindorffs nye styreleder Per Larsson satte seg straks på flyet til Lindorffs hovedkontor i Oslo. Styremedlem Peter Sjunneson er innsatt som midlertidig toppsjef inntil en erstatter er på plass.

– Vi synes det er uheldig at Rangnes har sagt opp, sier Larsson.

Han er forundret over uttalelsen fra Rangnes. Larsson sier at beskjeden om Rangnes' avgang kom like før styremøtet.

I villrede

Larsson visste ikke om uenighet mellom Rangnes og Nordic Capital, og er ikke blitt mye klokere etter å ha satt seg inn i saken.

– Det lyder nesten som en misforståelse. Strategien som Rangnes og resten av ledelsen har arbeidet frem ligger helt fast. Den sier hvordan selskapet skal vokse frem mot 2018 og vi har ingen planer om å gjøre om på det. Vi står bak det 100 prosent, sier Larsson.

Lindorffs styreleder Per Larsson har ikke fått noen forklaring fra Rangnes.
Lindorffs styreleder Per Larsson har ikke fått noen forklaring fra Rangnes.
– Har du pratet med Rangnes før du ble styreleder?

– Nei, ikke før jeg ble valgt på tirsdag. Jeg hadde planer om å prate med ham etter styremøtet, men det ble ikke noe av. Derfor dro jeg til Oslo onsdag morgen for å treffe resten av ledelsen i stedet.

– Hadde du fått signaler om at Rangnes ønsket å trekke seg?

– Nei, sier Larsson.

Rangnes har ikke ønsket å utdype overfor DN hva uenighetene handler om.

Tjener inntil 7,2 mill.

Ifølge den siste årsrapporten til Lindorff har Rangnes en årslønn på 4,8 millioner kroner og en variabel lønn på inntil halvparten av det. Tilsammen utgjør det 7,2 millioner kroner i året. Han har avtale om etterlønn på 18 måneder ved avgang, på gitte vilkår som ikke står opplyst i rapporten.

Rangnes har en klausul om at han kan gå av hvis selskapet får ny eier.

Vil vokse forsiktig

Lindorff har etablert seg i flere nye markeder de senere årene og kjøpte senest et inkassoselskap i Italia fra Deutsche Bank i august. Selskapet har doblet omsetningen på fire år og finnes i 12 land.

Det er uklart om selskapet kan klare en like aggressiv vekst som under Rangnes.

– Vi er opptatt av å bygge videre på en sterk markedsposisjon i 12 land og vil fortsatt vokse mer enn markedet for porteføljeoppkjøp av gjeld forøvrig. Men Lindorff vil gå forsiktig inn i nye markeder, sier Larsson.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Endre Rangnes går på dagen