Analytikerne mener at DNB rapporterte et sterkt resultat i tredje kvartal og viser til gode tall på de fleste områder. DNB rapporterte høyere i renteinntekter lavere kostnader og lavere tap på utlån.

Det fremgår av oppdateringer fra meglerhusene torsdag.

Nordea Markets skriver i en oppdatering at nettoresultatet var ti prosent over konsensus og 15 prosent over bankens egne prognoser.

Nordea Markets fremhever også at DNB hadde en ren kjernekapitaldekning på 12,6 prosent ved utgangen av tredje kvartal 2014, inkludert 50 prosent av overskuddet for kvartalet, fra 12,1 prosent ved utgangen av andre kvartal 2014. Dette overgår deres prognose på 12,2 prosent.

Analytikerne i Nordea mener at dette er positivt for utsiktene for utbytte fra DNB. Nordea anbefaler «hold», med kursmål 116 kroner aksjen.

Tapet på utlån og garantier i tredje kvartal endte på 183 millioner kroner (fem basispunkter i forhold til gjennomsnittlige volumer på årsbasis), under Nordeas prognose på 14 basispunkter, dette skyldes i hovedsak reversering i Shipping og Offshore fremgår det.

Fondsfinans skriver også i en oppdatering at DNB gjennomgående rapporterer sterke tall i deres kvartalsrapport, og venter å øke estimatene sine grunnet høyere inntekter.

Fondsfinans har kjøpsanbefaling med kursmål 128 kroner aksjen, men skriver i oppdateringen at de venter at dette vil økes med «noen kroner».

Fondsfinans fremhever at halvparten av økningen i netto renteinntekter kommer av vekst i utlån på 1,4 prosent i kvartalet og 4,1 prosent på årsbasis.

Effekten av endringer i kundemarginer annonsert i april er at total kundemargin er ned to basispunkter i kvartalet til 1,25 prosent. Lånemargin var ned åtte basispunkter og innskuddsmargin var opp 10 basispunkter, skriver Fondsfinans.

Driftskostnader ble lavere enn ventet grunnet 138 millioner lavere IT-kostnader, det virker derfor som at et annonsert IT-prosjekt ikke har vært oppe å gå i tredje kvartal.

Videre skriver Fondsfinans at DNBs guiding på «mindre enn to milliarder i 2014» er «ubrukelig» i lys av at tap på lån så langt i år har vært 817 millioner kroner.

«Vi vil imidlertid bli overrasket om DNB reduserer guidet tap på lån i kvartalet fremover gitt den økonomiske situasjonen», skriver Fondsfinans.

DNB er dagens børsvinner sålangt på Oslo Børs, der aksjen stiger 2,35 prosent mot et fall på 0,3 prosent i hovedindeksen. Aksjen var høyere tidligere på dagen og er mest omsatt sålangt torsdag.

Les også: Nå er det full olje-forvirring i DNB

Ottar Ertzeid innfrir

- Norges Bank kommer til å kutte renten
Norges Bank holder renten uendret  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.