John Fredriksens private investeringsselskap Geveran Trading byr på Flex LNG etter å ha kjøpt seg ytterligere opp i det flytende gasstransportselskapet som fortsatt ikke har skip på vannet.

Geveran har kjøpt 12.722.682 aksjer i selskapet til kurs 7,75 kroner, ifølge en melding fredag.

Det bringer Fredriksens kontroll over selskapet til 43,32 prosent.

Dermed utløser skipsrederen og investoren et pliktig tilbud til samtlige aksjonærer.

"Geveran vil fremsette et piktig tilbud for de resterende aksjene i Flex LNG innen fire uker i tråd med verdipapirhandelloven", heter det.

Flex LNG  har lenge slitt med å bygge produksjonsskip for flytende naturgass. Selskapet inngikk ifjor et forlik i den betente konflikten med Samsung-verftet rundt kansellerte skipsordrer.

Som del av forliksavtalen inngikk selskapene kontrakt for bygging av to vanlige transport (TFDE) LNG-skip, der man enige om å omplassere 210 millioner dollar av Flex' utbetalinger til Samsung, som første avdrag for skipene.

Nybyggene leveres i begynnelsen av 2017.

- Forhåpentlig ser fraktmarkedet for flytende naturgass bedre ut da enn nå, sa Fredriksens nære medarbeider Espen Westeren til DN nylig.

Fredriksen kjøpte seg først inn i Flex i september ifjor, og har fortsatt hamstringen over sommeren og senest i forrige måned. Da kjøpte han omkring 15,5 millioner aksjer til ukjent kurs, noe som brakte ham til 32,02 prosent.

Det skjedde kun dager etter at skipsrederen nær solgte seg ut av gassrederiet Golar LNG.

Han opplyste til DN da at bakgrunnen for exiten i Golar var uenighet omkring strategi, der Golar valgte å gå mot flytende gassproduksjon og dreide mer å være infrastruktur, i stedet for et shippingselskap.

Der hadde også Flex LNG vært, om ikke for forliket med Samsung og kursendringen.

Flex LNG verdsettes til omlag én milliard kroner på Oslo Børs.

Et pliktig tilbud basert på kjøpskursen i dagens transaksjon priser selskapet til 984 millioner kroner.

Siden årsskiftet er aksjen opp 12,4 prosent, og det siste året har aksjen steget omlag 7,7 prosent.

Aksjen stiger 2,73 prosent til 7,91 kroner på Oslo Børs sålangt fredag.

Les også: Asia i dag: Får betalt for å låne penger
Kraftig boligskrell i Kina
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.