Oslo Børs sluttet litt opp fredag. TGS-Nopec var blant aksjene som falt, mens DNB steg.

TGS-aksjen ble fredag tynget av at analytikerne ser risiko for at selskapet vil skuffe når de legger frem sin årlige oppdatering i januar neste år.

Morgan Stanley venter at TGS vil rapportere et høyt prefunding-nivå for fjerde kvartal, delvis på grunn av fem landundersøkelser, mens salg fra seismikkbiblioteket er høyst usikkert gitt dagens oljepris.

«Vi ser derfor en risiko for at oppdateringen i januar vil skuffe både med tanke på salget i fjerde kvartal og guiding for 2015», skriver Morgan Stanley.

Samtidig er de bekymret for at overlappende seismikkundersøkelser i Mexicogulfen kan føre til lavere avkastning for alle aktørene.

TGS-Nopec sluttet ned 3,1 prosent til 157,90 kroner, omsatt for 165 millioner kroner.

UBS, SEB, Carnegie og Danske Bank høyner sine kursmål på DNB, som torsdag rapporterte et bedre enn ventet resultat for tredje kvartal, det fremgår av oppdateringer fra meglerhusene.

«Banken viste også god kostnadskontroll med en flat underliggende kostnadsutvikling på årsbasis», skriver SEB, som venter at den relative verdsettelsesdifferansen til svenske banker etterhvert trolig vil forsvinne ettersom DNB ventes å øke utbytte.

DNB sluttet opp 0,67 prosent til 121,20 kroner pr aksje, omsatt for 575 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,08 prosent til 573,58 poeng, omsatt for 3,8 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.