Oslo Børs faller tilbake torsdag i takt med fallende oljepris. På de andre børsene i Europa er det stort sett positiv utvikling, mens det har vært blandet i Asia og nedgang i USA det siste døgnet.

Onsdag besluttet Federal Reserve å avslutte verdipapirkjøpprogrammet.

«Ikke overraskende valgte den amerikanske sentralbanken i går å avslutte sine obligasjonskjøp. Dollaren styrket seg og rentene steg på pressemeldingen, mens det vært noe blandet på de asiatiske børsene over natten. Kanskje først og fremst fordi Fed virket mer optimistiske på arbeidsmarkedet», skriver Nordea Markets i morgenrapporten torsdag.

Det amerikanske aksjemarkedet endte ned onsdag, mens førindeksene er positive torsdag.

Prisen på oljekontrakter er lavere enn da Oslo Børs stengte onsdag.

Prisen på Brent 1. posisjon ligger på 86,90 dollar per fat torsdag morgen. Ved stengetid for Oslo Børs onsdag, lå prisen på rundt 87,89 dollar per fat.

Oljeselskapet Statoil faller 2,02 prosent til 155,50 kroner.

Merkevareselskapet Orkla, som la ferm kvartalstall før børsåpning, faller kraftig på Oslo Børs torsdag.

Resultatet var på linje med forventningene i markedet, men aksjen faller likevel over fem prosent. Aksjen er nå tilbake på nivået den lå på for rundt to uker siden.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,89 prosent til 580,66 poeng.

Les også:

Stormberg-sjefen i video til ansatte: Vil ha syke på jobb

Sveaas tullet med orklasjefens stol på styrerommet: - Det skulle jeg aldri ha gjort

I morgen kunne Arbeiderpartiet overtatt regjeringsmakten alene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.