Det var bred nedgang på Oslo Børs torsdag.

Både næringsmiddelkonsernet Orkla og nettleserselskapet Opera var markert ned etter at de la frem kvartalsrapporter, mens mediekonsernet Schibsted steg betydelig etter sin rapport.

Statoil var ned 2,8 prosent, mens oljeprisen svekket seg med over 0,8 dollar per fat.

Orkla endte ned 5,9 prosent etter å ha lagt frem et resultat som viste at Orkla Foods hadde negativ organisk omsetningsvekst på 3,4 prosent i tredje kvartal.

Orkla Foods hadde i tredje kvartal driftsinntekter på 2.526 millioner kroner, mot 2.597 millioner kroner i tredje kvartal 2013.

- Det er uten tvil Orkla Foods som er grunnen til kursfallet på børsen. Omsetningen var lavere enn det vi forventet, og vi ser at integrasjon av Rieber & Søn ikke har hatt noen positiv effekt på topplinjen sammenliknet med samme kvartal i fjor. Samtidig synes jeg de blir straffet hardt i markedet, sier analytiker Kenneth Sivertsen i Arctic Securities til TDN Finans.

Han ser imidlertid mye positivt i dagens Orkla-rapport, og tror ikke kursfallet vil fortsette.-Det gjøres grep for å integrere selskapene nå, og Confectionery & Snacks var bedre, akkurat som ventet. Ellers er det mye positivt i rapporten, sier Sivertsen.

Carnegie viser også til at Orkla-rapporten tynges av svake tall fra Orkla Foods.

Analytiker Preben Rasch-Olsen venter å ta ned sine Orkla-estimater med 2-3 prosent, noe som ikke er dramatisk, men han trekker samtidig frem at det er et problem for selskapet at Orkla Foods i Norge fortsatt sliter.

Det ble omsatt aksjer i Orkla for 274 millioner kroner.

Opera Software fikk en justert ebitda på 33,9 millioner dollar i tredje kvartal 2014, mot 22,5 millioner dollar sammekvartal året før og ventet 35 millioner dollar. Opera sluttet ned 9,4 prosent på Oslo Børs torsdag.

Analytikerne mener at Opera rapporterte et solid tredje kvartal og at dagens aksjekursfall skyldes høye forventninger før rapporten, samt selskapets innsnevring av finansiell guiding.

Fondsfinans vil trolig fortatt anbefale kjøp etter estimatendringene, men justere kursmålet noe. Fondsfinans har i dag et kursmål på 95 kroner.Morgan Stanley gjentar «overweight»-anbefaling etter at Opera Software rapporterte «nok et sterkt kvartal», og kommer godt ut på omsetning og ebitda, ifølge en oppdatering.

Morgan Stanley venter omsetning på 167 millioner dollar i fjerde kvartal, sammenlignet med Operas guiding på 159-169 millioner dollar.Analytiker

Espen Torgersen i Carnegie mener også at rapporten var god, men venter at revidert guiding for 2014 vil føre til at konsensusestimatene nedjusteres.

Christer Roth i DNB Markets gjentar sin kjøpsanbefaling og kursmål 125 kroner på Opera-aksjen.

Roth fremhever at Opera i presentasjonsmaterialet skriver at de er i et «advanced stage» med en ledene infrastruktur OEM om integrering av «Rocket Optimizer» ien kombinert plattform.

Opera-aksjen sluttet på kurs 82,40 kroner, omsatt for 276 millioner kroner.

Schibsteds online rubrikkvirksomhet rapporterte høyere enn ventet ebitda for tredje kvartal 2014.

Carnegie skriver i en oppdatering at Schibsteds resultat var høyere enn konsensus på grunn av høyre marginer i online rubrikk, Spania ser bedre ut, mens de andre markedene var på linje med forventingene.

«Markedet har vært bekymret for utviklingen i Finn og Blocket, selv om inntektsveksten i Finn har vært lavere enn ventet, bør de sterke marginene mer enn utligne det», skriver Carnegie i en oppdatering.

Meglerhuset har et Schibsted-kursmål på 375 kroner.

Schibsted steg 7,8 prosent til 342 kroner, omsatt for 223 millioner kroner. Aksjen er ned nær 14 prosent sålangt i år.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,81 prosent til 581,06 poeng, omsatt for 4,6 milliarder kroner.

Les også:
Fed påvirker stemningen på Wall Street  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.