Etter først å ha snust på rekordnivåer fallt indeksene igjen. Men helt mot slutten av dagen vippet alle de tre nøkkelindeksene opp i postivit terreng.

- Markedet kverner rundt akkukrat nå, på jakt etter hint om hvilken retning fremtiden vil bringe, sa fondsforvalter Peter Sorrentino i Huntington Asset Advisors til Bloomberg News.

Ferske arbeidsledighetstall som viste en økning i antall førstegangssøkere til ledighetstrygd var ikke nok til å dempe stemningen.

- Vi har hatt en ganske heftig periode med november og oktober selv om vi har sett noe mindre momentum nå nylig, sier aksjeanalytiker Joe Bell i hos Schaeffer’s Investment Research til Bloomberg.

- Sett fra et prisståsted er det naturlig å forvente en pust i bakken nå, la han til.

Etter fem dager med opptur var det nedgang onsdag, før det igjen bar oppover på torsdag.

Butikkjeden Wall-Mart ble en dagens vinnere. Aksjen steg 3,7 prosent og endte handelen på 82,94 dollar etter at verdens største butikkjede sa omsetningen i de amerikanske butikkene igjen vokser etter syv kvartaler med tilbakegang.

Markedet har den seneste tiden blitt drevet av bedre selskapsresultater enn ventet og økonomisk data som er med på å gi investorene tro på at amerikanske økonomi skal klare seg gjennom en økonomisk avmatning.

Dagens ledighetstall viste at det var 12.000 flere søkere til arbeidsledighetstrygd sist uke, med 290.000 førstegangssøkere. På forhånd var det ventet 280.000 nye søkere.

Da handelen på Wall Street endte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.