Gassfraktrederiet BW LPG fikk et driftsresultat på 91 millioner dollar i tredje kvartal 2014, mot 70 millioner dollar i samme periode året før, viser kvartalsrapporten torsdag.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var driftsresultatet ventet til 117 millioner dollar.

Stramt marked

BW LPG mener VLGC-markedet ligger an til å forbli stramt frem til leveringer av nye VLGC-skip sent i 2015.

Selskapet mener markedsutsiktene for 2015 forblir positive, med potensial for at ratene faller noe på grunn av overtilbud i 2016.

Etter 2016 skaper økende produksjon og eksportkapasitet fra USA potensial for fortsatt eksportvekst.

Selskapet skriver at markedet for etantransport forblir interessant og det er sannsynlig at en liten flåte Very Large Ethane Carriers (VLEC) vil bli bygget i de kommende årene, noe som vil begrense størrelsen på markedet og antall aktører.

BW LPG har intensjon om å opprettholde en markedsledende flåteposisjon over tid, noe som vil skje gjennom godt planlagte innvannende transaksjoner. Oppkjøp i dagens historiske høye markedsnivåer vil sannsynligvis være lite attraktivt, ifølge presentasjonsmaterialet til selskapet.

Det vises til at det er lav likviditet i annenhåndsmarkedet som følge av at skipsverdier og prisforventninger forblir høye.

Økte resultatet

Nettoresultat for kvartalet var på 87 millioner, mot 69 millioner dollar året før og ventet 114 millioner.

TC-inntektene i kvartalet var 159 millioner dollar, mot 76 millioner dollar i 2013 og ventet 182 millioner.

Driftsmarginen (Ebitda) for kvartalet var på 109 millioner, mot 42 året før og ventet 134 millioner.

Les også:
DNB-rådgiver: - Hele opplegget stinker
Sponser Neil Youngs mp3-utfordrer
Krangler om hva som er en «flink nok» lærer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.