Det sier finansdirektør Kristian Johansen i TGS til TDN Finans torsdag.

I TGS-meldingen tidligere, ble konserndirektør Rod Starr sitert på at både Mexico og USAs østkyst er ventet å bli viktige regioner fremover.

- Vi har sett veldig stor interesse for Mexico og vi har allerede sikret forhåndsfinansiering. Det som gjenstår er få på plass tillatelser til faktisk å starte arbeidet, men med en gang vi får det, er vi klar til å gå i gang, sier Johansen.

Seabird Exploration opplyste torsdag at de venter at arbeidet vil starte opp i løpet av første halvår 2015. Johansen kan ikke garantere dette, men sier at han håper man får det til.

- Hvis ting går som det skal hva angår tillatelsene for å skyte, så kan vi komme til å bruke så mye kapasitet som avtalen innebærer. Om vi kommer til å bruke alt samtidig, eller om det vil spres over lenger tid, er fortsatt usikkert, sier han.

Det at seks båter blir opptatt i 36 måneder, betyr for øvrig lite for markedsbalansen, ifølge finansdirektøren.

- Det vil jo være positivt for dem som eier båtene, men utover det vil det ikke ha noe særlig effekt. Jeg tror det er ganske mye kapasitet i dette markedet uansett, sier han.

Johansen forklarer at størrelsen på avtalen, som var på inntil 200.000 kilometer da intensjonsavtalen ble inngått, men som har økt til opptil 300.000 kilometer nå, kommer av at man valgte å inkludere selskapets planer utenfor USAs østkyst.

Les også:
DNB-rådgiver: - Hele opplegget stinker
Sponser Neil Youngs mp3-utfordrer
Krangler om hva som er en «flink nok» lærer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.