Rederiet American Shipping Company (AMSC) er i en prosess der selskapet vurderer sine strategiske muligheter og har valgt Barclays Capital som finansiell rådgiver, ifølge en melding torsdag.

- Vi er tilfreds med å samarbeide med Barclays til å hjelpe AMSC navigere blant mulighetene som ligger foran oss, sier toppsjef Dag Wittusen.

Selskapet tar imidlertid forbehold om at det gis ingen garanti for at den strategiske gjennomgangen leder til en transaksjon.

"Ingen tidsramme er satt for fullføring av prosessen", heter det.

I forrige måned antydet Wittusen at AMSC og Overseas Shipholding Group (OSG) burde slå seg sammen.

Rykter om en fusjon har svirret en stund. AMSCs flåte på ti produkttankskip er utleid til OSG, som nylig har kommet ut av konkursbeskyttelse.

Under en presentasjon på TradeWinds’ Jones Act Shipping Forum i oktober sa AMSC-sjefen at rederiet vurderer «ulike finansielle alternativer». Han nevnte mulig børsnotering i USA, etablering av et såkalt «YieldCo», som ligner et master limited-partnerskap (MLP), oppkjøp og fusjoner.

AMSC eier også 20 prosent i Philly Tankers, som har to nybygg i ordre på Aker Philadelphia Shipyard.

American Shipping Co. er opp over ni prosent på børsen hittil i år. Aksjen er svakt ned torsdag til 42,80 kroner, som verdsetter selskapet til omlag 2,6 milliarder kroner.

Les også:
Norske Tesla-biler rammet av havari og klunkelyder
- Det har tatt altfor lang tid  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.