Dermed utlignes noe av den japanske valutaens største 5-ukersfall siden 1995.

Bakgrunnen er uttalelser fra Japans finansminister Taro Aso om at kursen på yen har falt alt for hurtig, skriver Bloomberg News.

- Det ville ikke vært overraskende om en slik kommentar fra Aso hadde kommet tidligere. De vil kunne tjene som et gulv for yen. Vi vil kunne oppleve en korreksjon i dollar/yen ned til rundt 115, sier Kengo Suzuki, sjef for valutastrategi i Mizuho Securities i Tokyo, til nyhetstjenesten.

Dollar sluttet i New York-handel sent torsdag på 118,21 yen, etter å ha vært oppe i 118,98 tidligere på dagen - den svakeste yenkursen siden august 2007.

Budsjett-enighet

Totalrammen i nattens budsjettskisse mellom regjeringspartiene og KrF og Venstre kan ventes å være den samme som for regjeringens
opprinnelige budsjettforslag, skriver Nordea i sin morgenrapport fredag.

Innholdet er foreløpig ikke offentliggjort fordi partienes stortingsgrupper først skal gi formell godkjenning av det de parlamentariske lederne er blitt enige om.

Nordea fremholder at noe har lekket ut. Frp skal ha fått beholde nulløkningen i bensinavgiftene mot at Venstre har fått noe mer på miljøsiden på andre områder.

Uendret renteprognose

Uavhengig av budsjettskissen, skriver Handelsbanken fredag morgen at man holder fast ved at det ikke kommer et rentekutt fra Norges Bank på møtet i desember.

Handelsbanken tror at utviklingen siden møtet i september gjør at sentralbanken vil nedjustere anslagene sine for veksten fremover, men at dette oppveies av at kronen er betydelig mer svekket enn det som tidligere var ventet.

Fredag morgen har dollar/yen steget med 0,3 prosent til rundt 117,84.

Den norske kronen er fredag morgen svekket med vel en kvart øre mot euro, til 8,479, sammenlignet med nivået ved stengetid for Oslo Børs torsdag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom styrket med om lag en halv øre, til 6,757.

Euro er i morgentimene styrket til rundt 1,2550 dollar, etter at markedet i New York stengte på 1,2539 dollar torsdag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet torsdag kveld på rundt 1,996 prosent, mot 2,002 foregående kveld.

Les også:
Alibaba vil vokse utenlands
Asia i dag: Skal bli større enn Apple og Samsung
Jensens største nedtur (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.