Golden Ocean mener god støtte fra bankene blir avgjørende fremover.

Det John Fredriksen-dominerte tørrlastrederiet venter å opprettholde lav giring, og ønsker å lede an i konsolidering fremover. sa administrerende direktør Herman Billung i Golden Ocean under selskapets kvartalspresentasjon fredag morgen.

- Vi føler at vi har veldig god backing fra banker, dette blir den store faktoren fremover, sier Billung.

Golden Ocean vil opprettholde sin strategi om lav giring, og betale utbytte i de periodene selskapet har positiv kontantstrøm.

Videre sier han at flere konkurrenter i markedet kan komme i en vanskelig posisjon fremover med tanke på finansiering, noe som kan gi ytterligere konsolideringer i markedet som igjen gir gode muligheter for selskapet.

Billung er svært entusiastisk rundt selskapets utsikter etter sammenslåingen med Knightsbridge, og viser blant annet til uttalelser fra John Fredriksen om at "dette bare er begynnelsen".

- Vi kan komme i en særskilt god posisjon. Vi ønsker å være konsolidatoren fremfor noen fremover, det er godt forankret i styret. Det er et fragmentert marked, og det er mulig å gjøre store ting. Jeg tror dette blir svært spennende, sier Billung under presentasjonen.

Han sier videre at selskapet venter å kunne få på plass kompetente folk raskt dersom det blir muligheter for konsolidering.

Les også:
Alibaba vil vokse utenlands
Asia i dag: Skal bli større enn Apple og Samsung
Jensens største nedtur (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.