Administrerende direktør Herman Billung i Golden Ocean ser bedre utvikling i markedet enn forward-kurven tilsier, og at bulk-markedet er i balanse basert på forholdet mellom skrapningskandidater og eksisterende flåte.

Det sier Billung til TDN Finans fredag.

-Personlig tror jeg det er en oppside fra forward-kurven. Jeg tror særlig det at man har avskrevet kull i Kina er for tidlig, sier han.

Han mener at summen av trendene i markedet er at forward-kurven bør opp, men vil ikke spekulere i når dette eventuelt vil skje.

I balanse

Billung sier videre at dersom man ser på skrapningskandidater i forhold til den eksisterende flåten gjør denne andelen at bulk-markedet er noenlunde i balanse.

-Men vi har nok ennå to år med rundt fem prosents flåtevekst fremfor oss, sier han.

Under dagens kvartalspresentasjon sa Billung at selskapet vil opprettholde sin strategi om lav giring, og betale utbytte i de periodene selskapet har positiv kontantstrøm. Fusjonen med Knightbridge ventes gjennomført i februar eller mars.

-Når sammenslåingen er gjennomført må vi tjene penger for å betale utbytte. Vi tror nok at vi kommer til å være forsiktige med å betale utbytte hvis ikke det er økonomisk grunnlag for dette, sier han til TDN Finans etter presentasjonen.

Mange muligheter

Dette tilsier at selskapet må ha positiv netto kontantstrøm etter sammenslåingen for at utbytte vil bli aktuelt, opplyser Billung.

Med hensyn på konsolidering sier han at skipsprisene må ned, men at muligheter kan komme raskt. Selskapet må imidlertid først legge sammenslåingen med Knightsbridge bak seg.

-Vi tror det blir mange muligheter. Jeg ser ikke disse prisene nå og først må vi legge sammenslåingen bak oss, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Her er budsjettlekkasjene

- Kan vi risikere at beløpet senere heves til 500 kroner? 750 kroner?

Vil gjøre «det som er nødvendig»