BW Offshore vurderer både å gjøre investeringer i nybygg og i eksisterende, nyere FPSOer (Floating Production, Storage and Offloading).

Det sier administrerende direktør Carl K. Arnet i BW Offshore til TDN Finans fredag.

- Vi jobber hele tiden med muligheten for å bygge nye FPSOer, hvor Catcher er et godt eksempel, men vi ser også på muligheten til å investere i nyere enheter, sier han.

Leverer som den skal

Arnet er av den oppfatning at BW Offshore går bra, og at selskapet har fått orden på driften, og at flåten nå leverer som den skal.

- Vi ser det som en god basis både til å dele ut utbytte, samtidig som vi fyller på egenkapitalen for å gjøre nye investeringer, sier han.

Under dagens kvartalspresentasjon ble det nevnt at det fortsatt vil være muligheter i FPSO-markedet fremover, til tross for de noe svakere utsiktene for store deler av oljebransjen.

Tre nye prosjekter

Arnet viser da særlig til at Petrobras har kommunisert at det har tenkt å komme ut med tre nye prosjekter til markedet, og sier at BW Offshore kommer til å se på disse for å vurdere om noen passer selskapet.

BW Offshore-sjefen er imidlertid litt tvilsom til om Petrobras klarer å holde seg til tidsplanen, som var at prosjektene skulle lanseres i løpet av november

- Jeg kan kun forholde meg til det Petrobras sier selv, og de har sagt i løpet av november, men nå er vi jo et godt stykke ute i november, så vi ser ikke bort ifra at det kan komme en forsinkelse, sier han.

Foreløpig Murphy Oil som betaler

Ellers ser Arnet også muligheter for nytt arbeid for BW Azurite, etter at Murphy Oil konkluderte at oljefeltet i Kongo hvor den jobbet ikke svarte til forventningene, og derfor ga den tilbake til BW Offshore.

- Foreløpig er det Murphy som betaler for den, i henhold til den opprinnelige kontrakten, men det er altså en kandidat for nytt arbeid, hvor Brasil og Vest-Afrika er de aktuelle regionene, sier han til TDN Finans.

Avtalen med Murphy Oil innebærer at BW Offshore får betalt frem til mai 2016, og Arnet fremholder at man derfor ikke nødvendigvis tenker å ta det den første muligheten som dukker opp. Han understreker at det jobbes med å finne det riktige prosjektet for enheten, og at Etan-prosjektet til Eni utenfor Nigeria er et av prosjektene selskapet vurderer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Her er budsjettlekkasjene

- Personlig tror jeg det er en oppside

Siv Jensen trygg på at Frp-saker er ivaretatt