Det britiske mathelseselskapet Benchmark Holdings PLc kjøper lakseavlselskapet Salmorbreed fra blant andre Lerøy Seafood og Grieg Seafood, ifølge en melding fredag kveld.

"Grieg Seafood ved datterselskapet Erdfjord Stamfisk fortsetter som en ledende produsent av SalmoBree-rogn også etter overtakelsen", heter det i en melding fra selskapet.

Salget gir en kontanteffekt for Grieg Seafood på 69,3 millioner kroner og en forventet regnskapsmessig gevinst på 60 millioner kroner, fremgår det.

Gjennomføringen er betinget en rettet emisjon i Benchmark Holdings og forventes skje i midten av desember.

Lerøy Seafoods salg er via datterselskapet Sjøtroll Havbruk, som vil få en regnskapsmessig gevinst på rundt 40 millioner kroner, opplyser Lerøy i en melding.

Salmobeed er et avlsselskap som utvikler genetisk materiale tilpasset dagens og fremtidens produksjon av atlantisk laks.

SalmoBreed AS er i dag eid av Bolaks, Akvaforsk, Erdfjord Stamfisk, Osland Havbruk og Sjøtroll Havbruk. Selskapet har hovedkontor i Bergen. Stamfisk- og rognproduksjonen foregår i Nordland, Sogn & Fjordane, Hordaland og Rogaland.

Salmobreed har hatt en stabil økonomisk utvikling de senere år, der driftsresultatet ifjor var på 2,1 millioner kroner av en omsetning på 28,3 millioner kroner.

Benchmark Holdings plc. er et britisk børsnotert selskap med virksomhet innefor bærekraftig landbruk og akvakultur i England, Skottland, Irland, Brasil, Norge, Thailand og Kina. Selskapet har 200 ansatte i ti land.

Les også:
Budsjettseire med bismak  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.